Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çalık, AK Parti döneminde kadın ölümlerinin arttığı iddiasıyla ilgili, "Asla böyle bir şey sözkonusu değil" dedi

        Çalık, partisinin Yüreğir Kültür Merkezi'ndeki Adana Kadın Kolları Olağan Genel Kurulunda, kadınla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yapmalarına rağmen bazı olumsuzlukları engelleyemediklerini, bir kez daha kadın ölümlerine şahitlik ettiklerini kaydetti.

        Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın daha hayatının baharında vahşice, canice öldürüldüğünü ifade eden Çalık, "Ben buradan bir kez daha Allah rahmet eylesin diyorum. Ailesi ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

        Şiddetin önlenmesi, şiddeti yapana gerekli ceza verilmesi için yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Çalık, "Buna rağmen kadın şiddet görüyor mu, hala kadın ölümleri var mı, maalesef var. Şunun altını çok net çiziyorum, AK Parti döneminde kadın ölümleri arttı diyenlere cevabımızdır, asla böyle bir şey sözkonusu değil. Sadece daha fazla görünürlülüğü artmıştır" dedi.

        İDAM CEZASI

        Kadına yönelik şiddeti sadece kınamakla kalmayacaklarını belirten Çalık, "Ben dün bir tweet attım. Tekraren burada söylüyorum. İdamı kaldırdık ama böyle vahşice, canice yapılan işlemlerin hepsinde düşünmeden de geçemiyorum. Bu vahşice ölümü bir kez daha lanetle kınıyorum. Ben inanıyorum ki adalet acımasızca o canilerin gereken cezalarını verecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

        Partilerinin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara verdiği önemin herkes tarafından bilindiğine dikkati çeken Çalık, o günden bugüne yasal düzenlemeleri yaparken kadının siyasette, karar mekanizmalarında daha fazla rol alması için onlara önemli görevler verdiklerini kaydetti.

        Çalık, AK Parti'nin Adana'da en az 3 kadın milletvekili adayı olacağını belirterek, şöyle konuştu:

        "AK Parti'nin gücünde kadının emeği var. Bizim kadınlarımızın tarlada emeği var. Dolayısıyla bizim mutlaka sonrasında harmanda da gözümüz olacak. Biz çalışıyoruz ve çalıştığımızın karşılığını da AK Parti'de görüyoruz. Bugün mecliste kadın temsili 79 tane kadın milletvekiline ulaşmış vaziyette.CHPkurulduğu andan itibaren kaç tane kadın milletvekili meclise çıkarmış? Bir dönsün baksın. Onların tarihi boyunca çıkardığı kadın sayısı kadar biz 2011'de çıkardık."

        Yeni Türkiye'nin yeniden yazıldığını ifade eden Çalık, "10 Ağustos 2014'te eski Türkiye'ye biz noktayı koyduk. Şimdi yeni Türkiye'yi sizinle yeniden yazıyoruz. İşte hedefi 2015'e koyacağız ve yüzde 50'yle hep beraber yolumuza devam edeceğiz. 2015, yeni Türkiye'nin başlangıcı" dedi.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Çalık, çok önemli süreçler geçirdiklerini, bir çok vesayete karşı çıktıklarını belirtti.

        Bu yılki seçimlerle en az 400 milletvekiliyle meclise girmeyi hedeflerini aktaran Çalık, şöyle devam etti:

        "Biz milli birlik kardeşlik projesi diyoruz. Analar ağlamasın diyoruz. Anaları ağlatmak isteyen herkesin de karşısında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Özgecan'ın anası benim anam, benim kızım, benim kardeşim. Onun ağlaması benim ağlamamdır. Şehitlerin anaları benim anamdır. 40 bin insan öldü bu ülkede. Ve artık çözüm sürecinin devam etmesi ve ölümlerin bitmesini istediğimizi tüm Türkiye'den duyuruyoruz. Ben inanıyorum ki Adanalı kadınlar da bir kez daha çözüm sürecine devam diyecek, silahların susmasına var gücüyle destek olacak. Milli birlik ve kardeşlik projesi dedik, çözüm süreci dedik, inşallah tamamen bitmiş halde 2015 seçimleri ve sonrası sağlıklı bir şekilde devam edecek. 30 yıl sürdü, artık yeter diyoruz. 40 bin insanımız öldü, artık yeni insanlarımız, evlatlarımız, canlarımız ölmesin diyoruz."

        SAYGI DURUŞU

        AB Uyum Komisyonu Başkanı İzmir Milletvekili Mehmet Sayim Tekelioğlu da 2015 seçimlerinde anayasayı değiştireceklerini, yeni Türkiye'nin nefes almasını sağlayacaklarını söyledi.

        Tekelioğlu, 12 Eylül anayasasından kurtulmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

        "Yalnız bu arada bir şey ilave etmek istiyorum. Biliyorsunuz bu İstiklal Marşı öncesindeki saygı duruşundaki düdük, tam bir 12 Eylül adetidir. Bu boru sesine ihtiyacımız yok. Genel merkezimizdeki törenlerin hiç birinde bu boru sesi yok. Boru sesi tam bir 12 Eylül icadı. Bizim saygı duruşu süremiz bir Fatiha süresi kadar. Bunu çok uzatmanın da alemi yok. Dolayısıyla genel merkezimizde bu boru sesini nasıl kaldırdıysak sizden istirhamım, bundan sonra da bütün törenlerimizde bu boru sesini iptal edelim."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ