Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Akrabaları tarafından öldürülen 6 yaşındaki Gizem’in yakınları: Bu caniler asılmalı

        Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

        27 Nisan 2014’te akrabaları Süleyman Akdeniz (25) tarafından öldürülen 6 yaşındaki Gizem’in ailesi en büyük acıyı yaşayanlardandı. Yurt Mahallesi’ndeki evlerinden kızlarının öldürülmesinin ardından başka bir yere taşınan ve adreslerini birinci derecede akrabalarının dışında kimseye bildirmeyen acılı anne Hatice ve baba Mustafa Akdeniz, Özgecan’ın öldürülmesiyle ikinci acıyı bir daha yaşadı. Baba Mustafa Akdeniz’in kardeşi Samet Akdeniz, ağabeyi ve yengesinin, kızları Gizem’in öldürülmesinden bu yana hâlâ olayın şokunu atlatamadığını belirtti. Tüm aile psikolojik destek alıyor.

        ANNE VE BABA KÖTÜ DURUMDA

        Özgecan’ın öldürülmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Samet Akdeniz, “Ağabeyim ve yengem çok kötü oldu. Gizem’in acısını Özgecan’da bir daha yaşadılar. O yüzden kimseyle görüşmek istemiyorlar. İleriki günlerde ailece Mersin’e gidip Özgecan’ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunacağız” dedi.

        ‘KEŞKE ASSALARDI’

        Gizem’in babaannesi Cemile Akdeniz ise torununun katiline verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası ile adaletin yerini bulduğunu söyledi. “Keşke assalardı” diyen babaanne, “Hâlâ torunumun acısıyla yaşıyoruz. Gizli gizli resimlerine bakıp ağlıyorum. Evin üst katını kiraya verdim. Çocuk sesi gelince sanki torunum aşağıya iniyor sanıyorum. Yüreğimiz yanıyor. Verilen ceza iyi, sevindik. Assalardı daha iyi olurdu, ‘Çok şükür’ derdik. Hücrede çürüsün” dedi.

        ‘DEVLET NİYE KURULMUŞ’

        Babaanne Akdeniz, Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan’ın vahşice öldürülmesini televizyondan öğrendiğini, o anda gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Akdeniz şunları söyledi: “Kimse okula gitmeyecek mi? Minibüse binmeyecek mi? Allah ailesine sabır versin. Melek gibi kızı öldürenlerin elleri kırılsın. Allah katilin belasını versin. Devlet bu canileri asmalı. Yazık değil mi suçsuz günahsız çocukları, kızları öldürüyorlar. Nasıl olacak, devlet niye çaresine bakmıyor? Niye devlet kurulmuş? Daha kaç kız, çocuk öldürülecek? Cezaevine girecek, 10 gün sonra af gelip çıkacaklar. Olan iyilere oluyor. Özgecan’ın annesini gördüm, baygınlık geçirdim, kötü oldum. Torunum aklıma geldi. Dayanamıyorum.”

        ‘CEZAEVİNDE BESLENMEMELİ’

        Dede Alihan Akdeniz ise, “Benim torunum öldürüldüğünde gazetecilere söylemiştim Erdoğan Bey’e, Abdullah Bey’e ‘Bunu asın’ demiştim. Onların tarafı da bizim taraf da razıydık. Asmaları gerekirdi. Asılmayı hak etmişti. Özgecan kızımızı suçsuz yere öldüren katil de asılmalı, cezaevinde beslenmemeli” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ