Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması

        İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle öğrencilerin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bugün ara verildiğini duyurdu.

        Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar yoğun şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayının beklendiği belirtildi.

        Öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın bir gün ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

        VALİ VASİP ŞAHİN VE KADİR TOPBAŞ'TAN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte yaşanan yoğun kar yağışıyla ilgili ortak basın toplantısı düzenlemişti.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin ise gazetecilerin "Okullar yarın da tatil olacak mı?" sorusuna "Yarınla ilgili değerlendirmemizi yine akşam saatlerinde yapacağız. Bugün yoğun bir tipi yaşıyoruz. Zaman zaman da buzlanma oluyor. Trafik kazalarının bir kısmı bu nedenle meydana geldi. Trafikte bugün yaşanan tıkanıklık da bundan kaynaklandı" yanıtını vermişti.

        KADİR TOPBAŞ: 5 BİN PERSONEL YOL AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

        İBB Başkanı Topbaş, "Yoğun kar yağışı altındayız. Koordineli çalışma var. 5 bin kişi yol açmak için çalışıyor. Yer yer 60 santimetreyi bulan kar yağışı gerçekleşti. Büyükşehir'e ait yerlerde yol sorunu yok. Deniz hatlarımızda bazı yerlerde problem var. Marmaray özellikle önemli hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmasın" dedi.

        KadirTopbaş, İstanbul'daki kar yağışını 'teyakkuz durumu ve olağanüstü hal' diye değerlendirmek gerektiğini söyledi. Yoğun ve baskın kar yağışı zaman zaman görüş mesafesini 5 metreye kadar düşürdüğünü dile getirenTopbaş, "Bu yağış tipi şeklinde gerçekleştiği için görüş mesafesi oldukça azalmakta ve yoğunluk yaşanmakta. İstanbul'un iki ana aksı var, E-5 ve TEM. Bu iki aksa göre trafik sistemi geliştiği için maalesef ciddi sıkıntılar yaşandığında tüm İstanbul'u etkilemekte. Ben buradan ekibimize ve sayın valimize teşekkür etmek istiyorum. Koordineli bir çalışma var. Şu anda arazide 5 bine yakın çalışanımız bin 28 araçla yoğun bir şekilde karla mücadele çalışması yapıyor." dedi.

        "İSTANBUL GENELİNDE 15 BİN TON TUZ ATILDI"

        İstanbul genelinde bugün 15 bin ton tuz atıldığını aktaranTopbaş, önceki yağışlarda bu ölçekte tuz kullanılmadığını belirtti. Lokal sıkıntıların normal karşılanması gerektiğine ifade edenKadirTopbaş, "Dünyadaki birçok kent kar yağışıyla bizden çok daha büyük sıkıntılar yaşıyor. İstanbul'da yer yer 60 santimetreyi bulan kar yağışı gerçekleşti ve devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ana arterlerde ve yine bizim hizmet verdiğimiz köy yollarında bir sıkıntı yaşanmıyor. Kent hayatının normale dönmesi ve sıkıntıların yaşanması için vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz." diye konuştu.

        "457 KİŞİ ZEYTİNBURNU SPOR KOMPLEKSİ'NDE KONUK EDİLİYOR"

        Toplu taşıma araçlarının daha iyi hizmet verebilmesi için sefer sayılarını arttırdıklarını, Marmaray'ın da Boğaz geçişi konusunda önemli bir hizmet verdiğini ifade edenTopbaşkonuşmasını şöyle sürdürdü: "Deniz hatlarımızda Adalar, Yalova gibi bazı seferlerimizde problemler var. Hatta Boğaziçi'nde de bazı hatlar çalışamadı. Marmaray Boğaz geçişi konusunda önemli bir hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sokaktaki evsizlerin toplanarak korunması için ciddi bir çalışmamız var. 457 vatandaşımızı Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde konuk ediyoruz. Sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için bulundukları yerlere yiyecekler bırakılıyor. İSKİ, alanıyla ilgili çalışmaları yapıyor. Herhangi bir su kesintisi de söz konusu değil. İstanbul genelinde sadece bir iki mahallede elektrik kesintisinden kaynaklanan doğalgaz kesintisi yaşandı. Bu da kısa sürede çözüldü."

        850 CİVARINDA TRAFİK KAZASI YAŞANDI

        İstanbul genelinde bu saate kadar 850 civarında trafik kazası yaşandığını dile getirenTopbaş, "Kazaların getirdiği yoğunluk ve baskı trafiği çok olumsuz etkiliyor. Kar yağışı İstanbul'da 30 saat daha sürecek. Bu süre zarfında da teyakkuz halinde olmaya devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Valimiz de bu konuda destek veriyor, koordineli çalışıyoruz. İBB olarak havalimanlarının açık tutulması için bile destek veriyoruz. Hatta ilçe belediyelerimize de mahalle arasındaki yolların açık tutulması ve sokakların temizlenmesi için tuz desteği veriyoruz." ifadesini kullandı.

        Dün akşam Haramidere'de Metrobüs seferlerinin aksaması ile ilgili soru üzerineTopbaş, şöyle cevap verdi: "Bizim en yoğun olarak çalışmalarımızı sürdürdüğümüz alan özellikle metrobüs hattıdır. Çünkü İstanbulluların çok daha fazla tercih ettiği bir hat. Ani bastıran tipiler şeklinde gelen yağışlar 5 dakikada ciddi sıkıntılar yaşatabiliyor. Haramidere meyilli bir arazi. Tırmanma noktasında yer aldığı için bu hava şartlarında sıkıntı çekildiği bir gerçek. Belediye olarak kendi araçlarımızın tamamında kış lastiği ve ekipmanları kullanmamıza rağmen bazı yoğun tipi yağışlarında kısa duraklamalar yaşanabiliyor. Haramidere'yi yakinen takip ettim. 20 dakikalık bir bekleme oldu. Kanun sadece ticari araçlara kar lastiği takma zorunluluğu getiriyor. Benim arzum özel araçların da bu kapsama alınmasıdır. Bu dikkate alınırsa trafik böyle ağır şartlarda daha rahat akar. Kar yağışında trafikte araç kullanmak bir maharet bilgi ve beceri ister. Çok önemli işi olmayan bireysel araçların böyle havalarda mümkün mertebe trafiğe çıkmamalarını öneriyoruz."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ