Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gaziantep Büyükşehir Belediye eski Başkanı Celal Doğan, HDP'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı

        7 Haziran öncesi Ak Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ardından bu kez CHP'li Celal Doğan HDP'den aday adaylığını açıkladı.

        15 yıl boyunca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Doğan, "Teklif geldi, değerlendirip kabul ettim" dedi. Radikal'e konuşan Doğan, "İstanbul 'da Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ile bir yemek yedik. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bilgisi dahilinde bana milletvekili adaylığı teklif ettiler. Ben de teklife prensip olarak 'evet' dedim. Şimdi onlar parti kurullarında bu kararı değerlendirecekler" dedi.

        'CHP'DEN HENÜZ İSTİFA ETMEDİM'

        Uzun yıllar Gaziantepspor Başkanlığı'nı da yürüten Doğan şunları söyledi:

        CHP'den daha istifa etmedim. CHP'nin benden bir talebi olmadı. Ben de bir talepte bulunmamıştım. Zaten vekil olmayı düşünmüyordum. HDP'den teklif gelince Türkiye'nin demokratikleşme sürecine ve sorunlarının çözümüne katkım olabileceğini değerlendirdim ve teklifi kabul ettim. HDP'den bana bu il olsun şu il olsun gibi bir teklif olmadı. Onların kararı sonrası ben de CHP'den istifa edip HDP'ye katılacağım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ