Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hakkari'den İstanbul'a getirilen ve satranç takımları içine gizlenerek piyasaya sürülmek istenen 76 kilo eroin ele geçirdi | Son dakika haberleri

        Gökay USANMAZ/ HABERTÜRK

        İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yurtdışından kaçak yollarla Hakkari'ye oradan da İstanbul'a eroin getirildiğini tespit etti. Jandarma ekipleri, 1 ay boyunca Alibeyköy'de bulunan bir adresi fiziki olarak takibe aldı. Ekipler yaptıkları araştırma sonucu uyuşturucu maddenin gizlendiği adresten başka bir adrese taşınacağı bilgisine ulaştı.

        Bunun üzerine jandarma ekipleri, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldıkları izin ile 10 Mart günü Alibeyköy'deki adrese operasyon düzenledi Narkotik köpeğinin de katıldığı operasyonda preslenip ambalajlanarak satranç takımları içine gizlenmiş, satışa hazır 159 paket 79 kilo eroin ele geçirildi.

        Eroinin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon Euro olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili uyuşturucu maddenin sahibi olduğu belirlenen Y.Ö., H.A. ile Azeri uyruklu R.'yi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.