Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Derviş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday adaylığı teklifi yapıp yapmadığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün parti genel merkezinde eski bakan Kemal Derviş'le görüştü. Derviş, görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

        Milletvekilliği seçimleri yaklaşırken CHP'den çok önemli bir adım geldi. GenelBaşkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeKemal Derviş'le görüştü.

        KILIÇDAROĞLU: ANALİZLERİNİ AKTARDI

        Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, Derviş'le hem Türkiye'nin, hem de dünyanın sorunlarını ele aldıklarını belirtti.Derviş'in uzmanlık alanının "ekonomi" olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye, dünya ekonomisiyle ilgili gözlemlerini, analizlerini aktardı. Son derece mutluyuz. Ekonomiye yaptığı katkıları, Türkiye'yi krizden çıkarma aşamasındaki çabalarını sadece CHP olarak biz değil, bütün Türkiye takdirle anıyor" ifadesini kullandı.

        'SADECE CHP'YE DEĞİL TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ KATKI'

        CHP'nin ekonomi programı ve seçim bildirgesi konusunda da Derviş'in düşüncelerini aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, görüşmenin çok verimli geçtiğini kaydetti.Yıllarını sosyal demokratik kültüre vermiş, bu kültürü içselleştirmiş, çok önemli çalışmalar yapmış bir uygulamacının, siyasetçinin verdiği katkının çok önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Derviş'in vereceği katkının sadece CHP'ye değil, Türkiye'ye verilmiş önemli bir katkı olacağını ifade etti.

        Bilgi toplumunu yakalamanın, eğitime çok önemli kaynaklar ayırmanın, bunu desteklemenin, öğretmeni bu toplumun en saygın unsuru haline getirmenin önemli olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin teknoloji üretme kapasitesi aslında var ve bu kapasiteyi harekete geçirmemiz gerekiyor. Üniversitelerin bilgi üretmesi gerekiyor. Bunu yapacak olanlarda sosyal demokratlar aslında. Bütün dünyada da sosyal demokratlar yapmıştır" görüşünü aktardı.

        'SEÇİM YARIŞINA GİRMEM MÜMKÜN DEĞİL'

        Eski Bakan Kemal Derviş de görüşmenin çok yararlı olduğunu, dünya ve Türkiye ekonomisi, Avrupa'nın sorunlarını, Yunanistan'ın rol durumunu ile bunun dünya ekonomisine etkilerini konuştuklarını anlattı.Görüşmede, CHP'nin programındaki yenilemeleri de ele aldıklarını belirten Derviş, şunları kaydetti:

        1970'li yıllardan bu yana sosyal demokratım ve Cumhuriyet Halk Partiliyim. Vatandaşlık hakkım ve sosyal demokrat milletvekili olmam... Bu seçim yarışına girmem mümkün değil. Zaten Genel Başkan da benden böyle bir şey istemedi. Ama 'sosyal demokrat boyutu güçlü olan CHP'nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşürüz' dedik birbirimize ve ondan sonra tabii bir görev söz konusuysa o doğrultuda sosyal demokrasiyi ve Türkiye'yi sosyal demokratik yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman bir büyük mutluluk kaynağı olur.

        Kemal Derviş, 2001 yılında Bülent Ecevit hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlenmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ