Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu

        Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ardından siyasilerden ardı ardına 'Teröre lanet' açıklamaları geldi. Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili HDP'den ilk yorumu Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü yaptı.

        Son olarak Gezi olayları sırasında başına isabet eden fişekle hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Kiraz'ın öldürülmesini ilgiliinternethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a değerlendiren Kürkçü, "Yorum yapmak için henüz erken" dedi.

        'OPERASYON BAŞARISIZDIR'

        Kanlı saldırının ayrıntılarına henüz vakıf olunamadığını söyleyen Kürkçü, "Bu nedenle bir yorum yapmak istemiyorum. Henüz, sağlıklı ve doğru bilgiye sahip olmadığımız noktalar var" diye konuştu. Kürkçü şöyle devam etti: Sadece şunu söyleyebilirim; bu durum hiçbir can kaybı olmadan da sonuçlanabilirdi. Dolayısıyla ortaya çıkan bütün sonuçlar doğrudan doğruya, hükümetin, emniyetin krizi yönetme beceriksizliği ve yaşam hakkına olan saygısızlığıyla doğrudan doğruya ilgilidir.Başarılı bir operasyonda hayatı tehdit altında olan insanın hayatı kurtarılmış olur, herkes öldüğüne göre operasyon başarısızdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ