Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu A Takımı’nı korurken MYK’dan ise üç isim listeye giremedi.

        Düzgün KARADAŞ /ANKARA

        Kılıçdaroğlu A Takımı’nı korurken MYK’dan ise üç isim listeye giremedi. 125 milletvekilinden 82’si liste dışında kaldı. Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde milletvekili listesini PM’ye sundu.

        Toplantı öncesinde CHP’de kırmızı alarm verildi. Ziyaretçilerin partiye girişi yasaklanırken basın mensuplarının yönetim katlarına çıkışına izin verilmedi. Dışarıya bilgi sızmasını önlemek için telefonla iletişimi engelleyen jammer’lar devreye sokuldu. Toplantıda birçok ilde birinci sıraların kadınlara ayrıldığı görüldü. Ankara’da Gülsün Bilgehan, İstanbul’da Şafak Pavey ve Bihlun Tamaylıgil, İzmir’den Zeynep Altıok ile Selin Sayek Böke, Kocaeli’nden Fatma Kaplan, Eskişehir’de Gaye Usluer listenin ilk sırasına oturan isimler oldular.

        MYK’DAN ÜÇ FİRE

        Kontenjan başvurusunda bulunan MYK üyelerinden Haluk Koç, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Murat Özçelik, Faik Öztrak, Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Sencer Ayata, Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu listeye giren isimler oldu. MYK üyelerinden Burhan Şenatalar, Yakkup Akkaya ve Seyhan Erdoğdu ise listeye giremeyen üç isim oldu. Genel Başkan’ın başdanışmanlarından Erdoğan Toprak ile partinin üç grup başkanvekili Levent Gök, Engin Altay, Akif Hamzaçebi seçilecek yerlerden aday oldular.

        ROMAN AÇILIMI

        Bir süre önce azınlık cemaatlerinin ruhani liderleriyle yemek yiyen ve milletvekili sözü veren Kılıçdaroğlu, azınlıkları temsilen Selina Doğan ve Roman vatandaşları temsilen Özcan Purçu, İzmir’den seçilecek yerden listeye koydu.

        SÜRPRİZ İSİMLER

        Listede İlhan Kesici sürprizi yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olduğu tarihte partiden istifa eden Kesici, dün seçilecek yerden İstanbul’dan aday gösterildi. Eski bakanlardan, PM üyesi Zekeriye Temizel yine listeye giren isimler arasında. Grup Yorum’un eski solistlerinde Hilmi Yarayıcı Hatay’dan gazeteci Utku Çakırözer Eskişehir ikinci sıradan, Tuncay Özkan ise İzmir’den listeye girdi. Müftü kökenli milletvekili İhsan Özkes ise İstanbul 1. Bölge dokuzuncu sıradan seçilecek yerden listeye girerken, teklif götürülen Diyanet İşleri Vakfı Kadın Kolları kurucusu ve eski başkanı Ayşe Sucu’nun kararı için Ankara 2. Bölge birinci sırası boş bırakıldı. CHP Lideri, merkez sağ kökenli Bülent Kuşoğlu’nu Ankara, Aytun Çıray’ı ise İzmir’den yeniden listeye koydu.

        LİSTE DIŞI KALANLAR

        CHP’de ön seçim yerine konten adaylığı başvurusunda bulunan Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ile Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç listeye giremezken, yine kontenjan adaylığı başvurusunda bulunan Umut Oran, Aydın Ayaydın, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Sinan Aygün, Hurşit Güneş, Erdal Aksünger, Rıza Türmen başta olmak üzere onlarca milletvekili de listede yer almadı. Milletvekili listesinin, bugün Kılıçdaroğlu’nun düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağı açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ