Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti’nin seçim müziği olarak uyarlayan şarkıcı Uğur Işılak: Koskoca Cumhurbaşkanı'na 'Tayyip' diyorlar

        Dombra isimli şarkıyı AK Parti’nin seçim müziği olarak uyarlayan şarkıcı Uğur Işılak, İstanbul üçüncü bölge 9’uncu sıradan listeye girmişti. Işılak,CNN Türk'te gündeme ve adaylığına ilişkin açıklamalar yaptı.

        Işılak, "Bundan 10 sene evvel bu kadar hakaret, bu kadar küfür yoktu gazetede. Malum gazetelerde koskoca Cumhurbaşkanı'na, ülkenin en zirve noktasında olan bir yöneticiye "Tayyip" diyen bir gazetenin yazarı hala yayın hayatına devam edebiliyorsa... "Tayyip" diyor böyle bir terbiyesizlik olabilir mi? Buna bile müsamaha gösterilen bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

        AK Parti'ye yöneltilen "yaşam tarzına müdahale endişesi"eleştirilerinin sorulması üzerineIşılak şunları söyledi:

        "13 yıldan beri tek bir kişinin hayatına bile müdahale edilmedi. Bu sabahtan akşama kadar kadın hakları diyen kendisini feminist olarak adlandıran, kadın haklarının sözcüsü olarak gören insanlara sesleniyorum. 10 yılında üzerinde bu ülkede kızlar sırf başörtüsü olduğu için mağdur edildi, okula gitmedi. O modern dünyanın insanları bir tane başörtüsü mağdurunun hakkını savundu mu, o yüzden bana çok sahte geliyor. Çifte standartla kadın hakkı olmaz. Türkiye'de istediği gibi giyinemeyen bir Allah'ın kulu var mı? yok. Herkes istediği gibi yaşıyor mu, evet. İnsanlar dilediğini ifade edebiliyor mu evet. İnanın bundan 10 sene evvel bu kadar hakaret, bu kadar küfür yoktu gazetede. Malum gazetelerde koskoca Cumhurbaşkanı'na, ülkenin en zirve noktasında olan bir yöneticiye "Tayyip" diyen bir gazetenin yazarı hala yayın hayatına devam edebiliyorsa... "Tayyip" diyor böyle bir terbiyesizlik olabilir mi? Buna bile müsamaha gösterilen bir ülkede yaşıyoruz. Onun için herkes otursun oturduğu yerde. Bizim yaşam hakkımıza müdahale ediliyor diye böyle büyük laflar etmesinler. Bu bir yalan, koca bir yalan. Ben halkın arasındayım, özgürlüklerine müdahale edilmiş bir tek olaya şahit olmadım."

        Adaylığınız nasıl gündeme geldi?

        İlk cumhurbaşkanımızın teveccühüyle başladı. Haydi Anadolu dedik, inandık hakka dedik, dombra dedik, sonra Ahmet hoca. Dolayısıyla bir süreç bu. Bir şekilde bir araya geliyorduk, konuşuyorduk. Üç beş dakikalık konuşmalar yapıyorduk. Sonra cumhurbaşkanımızla aramızda diyalog geçti.

        Daha sonra biz Ahmet Davutoğlu'yla uçakta birlikteydik. ‘Uğur, Meclis'in siyasetin aslında senin gibi insanlara ihtiyacı var’ dedi. Ben de dedim ki ‘O sahada hizmet edebileceğime inanıyorsanız, bunu sizinle istişare etmek isterim’

        Aday listesine yazıyorum telefonu geldi mi? Çünkü aday adaylığında yoktunuz...

        Aday adaylığında yoktum evet. Şimdi bir anda oldu. Son güne kadar gizli tuttular. Bazı bilgiler sızdırılıyordu. Bunların önünü almak için, bir kat aşağıda telefonlarını bırakıp toplantılarını öyle yapıyorlardı. Belli derin ve paralel yapılardan meseleyi gizli tutmak için toplantıları böyle yapıyorlar.Telefonda ‘nerelisin’ diye sormuştu başbakanımız, ‘Ankara'lıyım’ dedim. Ama ‘İstanbul'da yaşıyorsun’ dedi.

        Sizin için sürpriz oldu mu?

        Aday adayı olmadım. Onlar da aday adayı ol demediler. Kimse zaten cumhurbaşkanından başbakandan böyle bir söz alıp olmadı zaten. Siyaset olsa da olur olmasa da olur. Baktılar müspet bir yaklaşım var. Onlar da kendi aralarında değerlendirdiler, uğur siyasette olsa katkı sağlar dediler, biz de girmiş olduk bu yola.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ