Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kesik el cinayetinde uyuşturucu gerekçesi

        Gökhan KARABULUT/KOCAELİ

        İzmit-Kandıra Karayolu Çayırköy mevkiinde 22 Ocak'ta öldürülerek, kimliğinin belirlenmemesi için de elleri bileklerinden kesilmiş halde bulunanNuranDutlu'nun katil zanlısı olarak üç gün önce Kayseri'de yakalanan Muhammet Y. ve kız arkadaşı Sertaç Ö., jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı Muhammet Y.'nin (Yıldız) suçunu itiraf ederek cinayeti nasıl işlediğini de anlattığı öğrenildi.

        Muhammet Y.'nin,NuranDutlu'ya uyuşturucu sattığı ve bundan dolayı genç kadının kendisine 5 bin TL borcu olduğunu söylediği belirtildi. Muhammet Y.'nin, 21 Ocak'ta Bursa Görükle'de karşılaştığıNuran'ı evine götürdüğü, birlikte alkol ve uyuşturucu aldıklar, genç kadın sızınca Muhammet Y.'nin çantasını karıştırıp hesap cüzdanını bulduğu kaydedildi. Hesabında yeteri kadar parası olduğunu fark eden Muhammet Y., uyandırıp, "Neden bana param yok diye yalan söyledin? Borcunu öde" diye kızdığıNuranDutlu'yu para vermeye yanaşmayınca darp ettiği belirtildi. Cezavi firarisi olduğu için bağırmaya başlayanDutlu'nun yardım çığlıklarının duyulacağından korkan Muhammet Y.'nin, önce elleriyleDutlu'nun ağzını kapatmaya çalıştığı, başaramyınca daDutlu'nun üzerinde bulunan kapüşonlu kıyafetinin ipiyle boğarak öldürdüğü belirlendi.

        ELLERİ KLOZETE ATTI

        Muhammet Y.'nin,Dutlu'nun parmak izlerinden kimliğinin belirlenmemesi için ellerini kesip parçalayarak tuvalete atıp sifonu çektiği, olay sırasında kız arkadaşı Sertaç Ö.'nün alkolün etkisiyle uykuda olduğu iddia edildi. Muhammet Y.'nin,NuranDutlu'nun cesedini arabanın bagajına koyarak Bolu Dağı'na götürüp ıssız bir yere atmak istediği, ancak trafik uygulamasından korkup yolda karar değiştirerek İzmit-Kandıra yoluna gidip cesedi tarlaya attığı belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ