Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atatürk Havalimanı piste giren köpekler nedeniyle kapandı | Son dakika haberleri

        Gökhan ARTAN/ HABERTÜRK

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Florya-Ataköy yönündeki 05-23 numaralı pistine bir köpek girince iniş için yaklaşmada olan THY'nin üç uçağı, pisti gaç geçmek zorunda kaldı.

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aprona nereden girdiği belli olmayan bir köpek bazı uçakların pisti pas geçmesine yol açtı. Dün saat 11:20 sıralarında iniş yapan bir uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne pist hizasında bir köpek gezindiği bilgisini verdi. Pilot, kontrolöre "Pist hizasında köpek geziniyor" diye uyarıda bulundu. Bir pilot ise köpeği göremediği bilgisini paylaştı. Kule de itfaiyeyi konuyla ilgili harekete geçirdi.

        Ekipler uçuş emniyetinin sağlanması için pisti kontrol ederken bu sırada inişi için alçalan THY'nin Zürih, Dakka ve Saraybosna uçakları, pisti pas geçmek zorunda kaldı. Piste yapılan kontrollerin ardından uçaklar inişlerine devam ederken, itfaiye ekipleri de havalimanı apronuna nerden girdiği henüz tespit edilemeyen köpeği arama çalışmalarına başladı.