Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 1 Mayıs'ta İstanbul genelinde 136 kişi gözaltına alındı

        Emniyet Müdürü Selami Altınok şu ana kadar 136 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        GÜN BOYUNCA NELER OLDU?

        Taksim'de de pankart açmak isteyen 2 kadın gözaltına alındı. Polis, meydana gelerek pankart açan iki kadının önce pankartını toplamak istedi.

        Göstericilerden biri pankartı bırakmamak için direndi. Polis eylemcinin elinden pankartı aldıktan sonra her ikisini de gözaltına alarak polis aracına bindirdi.

        DAS KAPİTAL'İ GÖSTERDİ GÖZALTINA ALINDI

        Tarlabaşı'nda polise Alman yazar Marx'ın Kapital kitabını göstererek "Sizin yüzünüzden mesleğimi yapamıyorum, yaşasın Das Kapital" diyen genç kadıngözaltına alındı.

        TAKSİM'DE 1 GÖZALTI DAHA!

        Taksim Meydanı'nda pankart açmak isteyen bir kişi, polisler tarafından gözaltına alınarak emniyet götürüldü.

        Cumhuriyet anıtı önünde pankart açan bir kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ekipler şahsın elinden aldığı pankartı toplayarak ekip arabasına koydu. Güvenlik şube aracına bindirilen şahsın Taksim polis merkezine götürüldüğü belirtildi.

        OKMEYDANI'NDA 5 GÖZALTI

        Yapılan aramalarda çantalarından gaz maskesi, misket çıkan kişiler yakalanarak gözaltına alındı.

        Okmeydanı, Anadolu Parkı'nda saat 09.00 sıralarında polisin durumlarında şüphelendiği kişiler üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda çantasından, gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir kişinin polis tarafından plastik kelepçe takılması dikkat çekti. Gözaltına alınan kişiler polis aracına alındı.

        BEŞİKTAŞ'TA İLK GÖZALTI

        Beşiktaş'ta çantasında gaz maskesi bulunan bir genç, polis tarafından gözaltına alındı. GBT sorgusu yapılan genç, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de araya girmesiyle serbest bırakıldı.

        Beşiktaş Meydanı'nda polis durumundan şüphelendiği Baran Hamza Çevik isimli gencin üstünü aradı. Çantasından gaz maskesi çıkan genç, polis tarafından gözaltına alındı. Çevik Kuvvet otobüsüne götürülen Çevik, GBT sorgusu yapılmasının ardından CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de araya girmesiyle serbest bırakıldı.

        HASTANE BAHÇESİNDE GÖZALTI

        Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinin kantininde kimlik taraması yapan güvenlik güçleri çantasında gaz maskesi olan bir kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek' şeklinde slogan attı. Daha sonra hastane bahçesine giren sivil polis ekipleri hastane bahçesinde de kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada da 3 kişi daha gözaltına alındı. Hastane dışında çevik kuvvet ekipleri önlem aldı.

        DHA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ