Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydın Valiliği, ismi Kenan Evren Caddesi'ne verilen Erdal Eren'i sordu

        Aydın Valiliği, büyükşehir belediyesine bir yazı gönderip, ismi büyükşehir belediye meclisi tarafından Kuşadası ilçesi, Güzelçamlı Mahallesi'ndeki Kenan Evren Caddesi'ne oybirliğiyle adı verilen Erdal Eren'in açık kimlik bilgisini istedi, Aydın'a geçmişteki hizmetlerini sordu. Bu arada caddedeki tabelanın ise yenisiyle değiştirilmesi dikkati çekti.

        Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk toplantısını geçen 9 Haziran'da yaptı. 31 maddelik gündemle toplanan meclis, Kenan Evren Caddesi'nin adını değiştirdi. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında toplanan meclis, 12 Eylül askeri darbesinin baş aktörü olan ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden Kenan Evren adını taşıyan caddenin ismini "Erdal Eren Caddesi" yaptı. Belediye İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın teklifiyle meclise gelen değişiklik, oybirliğiyle kabul edildi.

        Aydın Valiliği İl Mahalleli İdareler Müdürlüğü'nden Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen 22 Haziran tarihli yazıda , caddeye ismi verilmek istenen Erdal Eren'in kimlik bilgilerini ve Aydın'a geçmişte yapmış olduğu hizmetler soruldu. Aydın valisi Abdullan Aslan imzalı yazıda, "Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi'nde bulunan caddeye ismi verilen Erdal Eren'in açık kimliği ile Aydın'a geçmişte yapmış olduğu hizmetlere ilişkin bilgi ve belgelerin valiliğimize gönderilmesini rica ederim" denildi. Bu yazıyla valiliğin belediye meclis kararını veto etmeye hazırlandığı yorumu yapıldı.

        Öte yandan, caddedeki eski tabelanın yenisiyle değiştirildiği görüldü.

        12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü için hüküm giyen ve yaşı büyütülüp 17 yaşında asılarak idam edilen Erdal Eren, o dönem Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ