Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dengir Mir Mehmet Fırat'ın TBMM Başkanlığı adaylık başvurusu yapıldı

        Baluken, bugün adaylık süreci için resmi başvurularını yaptıklarını belirterek herkese hayırlı olmasını diledi. Fırat'ın adaylığının HDP grubunun oy birliği ile kararlaştırıldığını dile getiren Baluken, "Dengir bey hem siyasi deneyimi açısından ve hem siyasetteki bilgi becerisi açısından daha önce yürütmüş olduğu siyasi çalışmaların bugüne bir kapsayıcılık yansıması açısından en doğru aday olarak grubumuz tarafından tespit edildi. Seçilmesi durumunda iç tüzüğe uygun, bütün siyasi partilere eşit mesafede tarafsız ve yıllardır özlediğimiz bir başkan profili sergileyeceğine inanıyoruz. Diğer partilerin de kendi adayları ile ilgili resmi başvuru süreçleri başlatılmış oldu. Bundan sonra hep beraber takip edeceğiz." diye konuştu.

        "DİĞER SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET EDECEĞİZ"

        Fırat'ın destek turlarına çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir soruya ise Baluken, "Evet o konuda biz de bir planlama yapıyoruz, arkadaşlarımız belirliyor. Diğer siyasi partileri ziyaret etmeyi düşünüyoruz." karşılığını verdi. Bir başka soru üzerine Baluken, "Biz kendi adayımızdan eminiz. Üçüncü dördüncü tura kalma durumu olursa onlardan biri mutlaka bizim adayımız olacak. O nedenle diğer siyasi partilerin bizi desteklemeleri konusunda görüşmeler yapacağız." şeklinde konuştu.

        Seçim sonucunun koalisyona bir işaret olup olmayacağına ilişkin bir soruya da Baluken, "Meclis Başkanlığının nasıl şekilleneceği üzerinden sanırım biraz netleşme olur diye düşünüyorum." dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ