Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Dolapdere’de bir barakanın önünde karşımıza çıkan Ali Demirci hayatta kalma savaşı veriyor

        Serhan Sevin/HABERTURK.COM

        Ali Demirci 1960 Rize doğumlu. İstanbul Dolapdere’de kaldığı barakanın önünde cep telefonu tamir etmeye çalışırken karşımıza çıktı. Yüzde 95 görme engelli olan Ali Abi aynı zamanda fiziksel rahatsızlıklarından dolayı yürüyemiyor. Ayaklarına yayılan enfeksiyon giderek vücuduna yayılan Ali Demirci sağlığı yerinde olduğu zamanlarda geçimini işportacılık yaparak sağladığını söyledi. Gıda ihtiyaçlarını mahalle sakinleri aracılığıyla karşılayan Ali ‘Kapının önünde eğer iki tane fenerli çakmak satabilirsem ekmek alabiliyorum yoksa o gün açım’ dedi. Mahalle sakinleri Ali Demirci’nin Bursa’da bir abisinin olduğunu fakat onunla ilgilenmediğini, onun dışında da herhangi bir akrabasının olmadığını söylediler.

        TEK İSTEĞİM BİR RADYO

        Kaldığı barakada tuvalet olmadığı için tuvalet ihtiyaçlarını evin bir köşesine gideren Ali Demirci herhangi bir sağlık güvencesi olmadığı için de sayısız hastalıkla baş etmeye çalışıyor. ‘Hastaneye gidince suratıma bile bakmıyorlar’ diyen Ali Abi herhangi bir devlet yardımı da almıyor. En son iki ay önce Kayışdağ Darülaceze’den görevlilerin gelerek kendisini banyo için götürdüğünü söyleyen Dolapdere’nin kimsesiz ev sahibi ‘Hayattan herhangi bir beklentim kalmadı. Tek isteğim bir radyo ve televizyon anteni. Akşamları çok sıkılıyorum ben burada’ diyerek bizleri uğurladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ