Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kars'tan Ermenistan'a geçen inek protokolle teslim edildi
        1

        Arpaçay İlçesine bağlı Halimcan Köyüne ait büyük baş hayvanları otlatan çobanın sopa ile dövdüğü inek, geçen 29 Haziran günü Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Arpaçay Nehrini girdi.

        2

        Akıntıda sürüklenen ineği, Ermenistan sınırındaki askerler suya atlayarak kurtardı ve kendi taraflarına götürdü. Halimcan Köyünden Engin Karadağ, çobanın bilgi vermesi üzerine Emrenistan'a geçen ineğini almak için Digor Kaymakamlığına başvurdu.

        3

        Bunun üzerine Digor Kaymakamı İsa Bolat, 2 Temmuz günü alıkonulan ineğin geri verilmesi için Ermenistan sınır yetkilileri ile görüştü. Yapılan protokolün ardından Ermenistan askerleri, ineği Arpaçay Nehrinin kenarına getirdi.

        4

        Boynuna ip geçirilen inek, Arpaçay Nehrini geçmek istemeyince ip, karşı kıyıya atıldı. Türk tarafındaki ineğin sahibi ve yakınları, suya girerek iple ineği nehirden Türkiye tarafına çekti.

        5

        Nehrin azgın suyunda bir ara boğulma tehlikesi geçiren ineğine kavuşan Engin Karadağ, şunları söyledi: "İneğim çobanın şiddeti yüzünden Arpaçay Nehrine girerek karşı tarafa geçiyor."

        6

        "O günün akşamı çoban gelip ineğin Ermenistan topraklarına girdiğini bildirdi. Ben de gidip kaymakam beyle görüştüm ve ineğimin Ermenistan'dan alınarak bana verilmesini istedim. "