Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB'den dershane savunması

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        Anayasa Mahkemesi, milyonlarca öğrenci ve binlerce öğretmeni ilgilendiren dershaneler konusunda kararını pazartesi günü açıklayacak.

        Yüksek Mahkeme, önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile dershane temsilcilerini dinledi. Bakanlık, Türkiye’deki öğrencilerin sadece yüzde 25’inin dershaneden yararlanabildiğini belirterek, bu nedenle oluşan fırsat eşitsizliğine işaret etti.

        Devletin fırsat eşitliği sağlamak için okul kurslarını ücretsiz hale getirdiği, liseye yerleştirme sınavı TEOG’u müfredata uyumlu yaptığı ve üniversite sınavının içeriğinin tamamen müfredata uyumlu hale getirilmesi için de çalışma yürüttüğü anlatıldı. Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmeti verecek yerleri belirlediği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın da eğitim hizmeti verecek yerleri tanımladığı kaydedildi.

        Anayasa Mahkemesi’ndeki toplantıya; ÖZDEBİR, Pak Eğitim İşçileri Sendikası ve Merkez Örgütü Yöneticileri Derneği yetkilileri de katıldı.

        MEB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Çocuklarımız ve onların masumiyeti üzerinden kendisine ekonomik ve toplumsal bir iktidar alanı oluşturarak acımasızca kullanan ve bu süreçte dershaneleri araç olarak gören legal görünüm altında illegal faaliyetler yürüten grubun, dönüşüme ilişkin yasa hazırlığı çalışmalarının başladığı 2013 yılı kasım ayından beri gerek gazete ve televizyonlardaki uzantıları, gerekse sosyal medya üzerinden, nasıl sistematik bir yalan, iftira, çarpıtma ve itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğü kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Anayasa Mahkemesi nezdinde görüşme ve karar alma süreci devam ederken, söz konusu grubun mahkeme nezdindeki savunucularından kaynaklandığı belli olan ve bir merkezde işlendikten sonra bu grupla bağlantılı olmayan bazı gazete ve haber sitelerine de servis edilen bugünkü yalan haberlerin gerçek amacının ne olduğu açıktır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ