Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 16 yıl sonra tahliye edilen ‘satanist’ Zinnur, evlilik hazırlığında

        Gökay USANMAZ/HABERTÜRK

        Kamuoyunda büyük yankı gören olay İstanbul Ortaköy’de Eylül 1999’da yaşanmıştı. 21 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat, 13 Eylül 1999 günü eğlenmek için Taksim’e çıktı. Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında, daha önce birlikte içki içtiği Engin Arslan (18) ve Ömer Çelik’le (23) karşılaştı. İki genç, Şehriban’ı satanizme çekmek istiyordu. Hava aydınlandığında Engin Arslan, kız arkadaşı Zinnur Gülşah Dinçer’e telefon açıp ‘‘Paramız kalmadı. Ortaköy’e gel’’ dedi. Öğle saatlerinde, Gülşah’ın getirdiği şaraplardan birini açtılar. Ardından Ortaköy Mezarlığı yanındaki ormanlık alana gittiler.

        ŞEYTAN KURBAN İSTİYOR

        İçki içerken 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Engin Arslan, Ömer Çelik’e, “Bugün ayın 13’ü. Şeytanla konuştum bir kurban istiyor. Deprem de işaretiydi. Ben Şehriban’ı seçtim” dedi. Ardından Ömer, Şehriban’ın boğazını sıkmaya başladı. Engin yerde yatan Şehriban’ı tekmelerken, Zinnur ise bacağından bıçakladı. 3 arkadaş Şehriban hayatını kaybedince götürüp cesedini kuyuya attı. Mahkemenin 17 Haziran 2003 tarihindeki duruşmasında sanıklar, “canavarca his saikiyle adam öldürmek’’ suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırıldı.

        CEZAEVİNDE EVLENDİ

        Dinçer, cezaevindeyken “tövbekâr” oldu. Cezaevinde el sanatlarına ilgi duyan Dinçer, gitar öğrenmeye başladı. Dinçer, “ikinci hayatım” dediği süreci yaşarken beklenmedik bir mektup aldı. Mektup Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde PKK’ya üye olmak suçundan hüküm giyen Barış Işık’tan geliyordu. Birbirlerine resimlerini yollayan iki genç kısa sürede âşık oldu. Dinçer, Adalet Bakanlığı’na başvurarak naklini Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne istedi. Nakilin onaylanmasının ardından da kısa sürede nikâh masasına oturdu. Ancak çift kısa süre sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Dinçer, 16 yıl sonunda cezasını tamamlayıp geçtiğimiz günlerde cezaevinden tahliye edildi. Öldürülme korkusu yaşadığı için ailesini de alarak İstanbul’u terk eden Dinçer, herkesten uzak sessiz sakin bir yaşam sürüyor. Geçmişte yaşadıklarına sünger çekip yeni bir sayfa açan Dinçer’in tekrar evlilik arifesinde olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ