Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suruç'ta hayatını kaybedenler İstanbul'da toprağa veriliyor

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında ölen Ferdane ve oğlu Nartan Kılıç için HDP il binası önünde tören yapıldı.

        Son seçimde HDP'den milletvekili adayı olan babası Metin Kılıç ile birlikte törene katılan ve Suruç'taki saldırıda yaralanan Sinem Kılıç gözyaşlarına hakim olamadı.

        Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri HDP il binasının önündeki törenin ardından merkez Nilüfer İlçesi Ataaevler Mahallesi'nde bulunan evlerine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenazeler, Şeyh Edebali Camii'ne getirildi. Camiideki törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili ve Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ile CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Bursa Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Koç katıldı.

        Demirtaş ve beraberindekiler Metin Kılıç ve kızı Sinem Kılıç'a taziyede bulundular. Camiye giren vatandaşlar polis ve HDP'liler tarafından arandı. Ferdene Kılıç'ın annesi Yüksel Turan hem kızının, hem de torunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Namaz sırasında Sırrı Süreyya Önder gözyaşlarını tutamazken, Demirtaş, cenaze namazının ardından tabutların taşınmasına yardım etti.

        Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        YAN YANA GİTTİLER, YAN YANA DEFNEDİLDİLER

        Suruç'a yan yana gittiler, patlama olduğunda yan yanaydılar. Aileleri, yaşamlarında da yan yana olmaktan mutluluk duyduklarını söyledikleri Polen Ünlü (20) ve Hatice Ezgi Sadet'in (20) yan yana gömülmesine karar verdi.

        Polen Ünlü'nün cenazesi, aynı saldırıda vefat eden yakın arkadaşı Hatice Ezgi Sadet'in yanında İstanbul'da toprağa verildi.

        Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ünlü için Çekmeköy Ensar Camisi'nde tören düzenlendi. Burada Ünlü'nün babası Şemsi ve annesi Sennur Ünlü taziyeleri kabul etti.

        Polen Ünlü için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Namaza Ünlü'nün ailesi ve yakınlarının yanı sıra arkadaşlar, HDP milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, Hüda Kaya ile CHP milletvekili Mahmut Tanal da katıldı.

        Namazın ardından cenaze aracıyla Ihlamurkuyu Mezarlığı'na getirilen Ünlü'nün cenazesi, yapılan duanın ardından, aynı saldırıda hayatını kaybeden üniversiteden sınıf arkadaşı Hatice Ezgi Sadet'in yanında toprağa verildi. Ünlü ve Sadet'in mezarlarına, fotoğrafları bırakıldı.

        Cenazenin mezarlığa götürülmesi esnasında bazı kişilerin slogan atıp, Ünlü'nün fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

        Arkadaşların yan yana gömülmesinin, Polen Ünlü'nün ailesinin istedi üzerine Hatice Ezgi Sadet'in ailesinin kabul etmesi üzerine gerçekleştiği belirtildi.

        Arkadaşları ve yakınları, üniversitede aynı sınıfta okuyan Ünlü ve Sadet'in çok iyi anlaştıklarını ve çoğunlukla zamanlarını birlikte geçirdiklerini anlattı.

        Yakınları, beraber el işi yaparak satan 2 arkadaşın elde ettikleri gelirle Suruç'taki Kobanili çocuklara oyuncak, defter, kalem gibi eşyalar götürdüklerini ancak teslim edemeden olayın yaşandığını aktardı. Saldırıda yan yana oldukları belirten Ünlü ile Sadet'in, yan yana can verdikleri öğrenildi. AA

        İsmet Şeker, Duygu Tuna ve Cemil Yıldız'ın cenazeleri, İstanbul'da defnedildi.

        Şeker, Yıldız ve Tuna için Gazi Mahallesi'ndeki Hacı Bektaşı Veli Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDF Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü, eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel ve şarkıcı Ferhat Tunç katıldı.

        Cemevinden alınan cenazeler, alkışlar ve sloganlar eşliğinde mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Yürüyüş sırasında cenazelerin üzerine kırmızı karanfiller atıldı. Yürüyüş esnasında grupta bulunan yüzü maskeli bir kişinin tabanca taşıdığı görüldü.

        Yıldız, Tuna ve Şeker'in cenazeleri, Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.Bu arada 29 yaşındaki Duygu Tuna'nın HDP Maltepe İlçe Eş Başkanı olduğu öğrenildi.

        BAHAR NAZEGÜL BOYRAZ İÇİN İSTANBUl'DA CENAZE TÖRENİ

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden Bahar Nazegül Boyraz'ıncenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

        Boyraz için Gülsuyu'ndaki Maltepe Cemevi'nde düzenlenencenazetörenine, eşi Bayram, çocukları Yasemin, Alev, Sultan ve Adnan Boyraz, aile yakınları, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Özcan, Barış Yarkadaş, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve vatandaşlar katıldı.

        Boyraz'ın eşi ve çocukları, cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.

        Bahar Nazegül Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz, "Kimse ağlamasın. Annem hastalıktan ölmek istemezdi. Sadece dört şey isterdi; adalet, özgürlük, barış ve kardeşlik" dedi.

        Boyraz'ıncenazesinin cemevine getirilişi sırasında kadınlar tabuta omuz verdi. Boyraz'ın tabutuna sarılan yakınları, gözyaşı döktü.

        Bahar Nazegül Boyraz'ıncenazesi, Maltepe Cemevi'ndeki törenin ardından Zümrütevler'deki evinin önüne götürülerek, helallik alındı. Burada oturduğu apartmandancenazearacının üzerine kırmızı karanfiller atıldı. Boyraz'ıncenazesi, daha sonra götürüldüğü Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Bu arada,cenazetöreninden önce bir grup, Gülsuyu'nda sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Gruptakiler, Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek okuyarak, "Yaşıyor" şeklinde bağırdı.

        Öte yandan, Suruç'taki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden Büşra Mete'nincenazesinin, dün gece Şeyhli Mezarlığı'nda toprağa verildiği öğrenildi.

        20 YAŞINDAKİ ECE DİNÇ ÜSKÜDAR'DA DEFNEDİLDİ

        Suruç'taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Ece Dinç (20) son yolculuğuna uğurlandı. Dinç'in cenaze namazı Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Camii'nde kılındı. Dinç'in cenazesi daha sonra Karacaahmet mezarlığına defnedildi.Dinç'in cenazesine babası Hamza Dinç, annesi Yasemin Dinç, yakınları, arkadaşları ile HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Garo Paylan katıldı. Cenazeye ailesinin isteği üzerine basın mensupları alınmadı.

        AİLE BAYRAKLARI İSTEMEDİ

        Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan bir grup Ece Dinç'in cenaze namazı kılındığı sıra ellerinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) bayraklarıyla caminin önüne geldi. Bu sıra gruba, ailenin bayrak istemediği ve bayrakların indirilmesi uyarısı yapıldı. Grupta bulunanlar ellerindeki bayrakları indirerek mezarlığa doğru yürüdü.

        POLİSLE MEZARLIKTAN ÇIKAN GRUP ARASINDA GERGİNLİK

        EceDinç'in defnedilmesi sonrasında polis Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Camii'nde güvenlik önlemleri aldı.Bu sırada mezarlıktan çıkan bir grup ile polisler arasında cami bahçesinde kısa süreli tartışma yaşandı. Gruptakiler polisin kendilerine küfür ettiğini iddia etti. Yaşanan tartışmanın ardından, Dinç'incenazesine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mezarlıktan çıktığı görüldü. Polisle tartışan grup yaşanan olayı Yüksekdağ'a aktardı.

        Figen Yüksekdağ, "Burada az önce bir müdahale yaşanmış. İnsanlar acılı,cenazelerimizi kaldırıyoruz, halkcenazelerine, gençlere sahip çıkıyor. Mezarlık girişindeki plastik mermileri görmüşsünüzdür. Bunlar çok korkunç yaklaşımlar. Hala bu memleketi, bu halkı germeye, gerilim yaratmaya devam ediyorlar. Bıraksınlar bu halk kendi evlatlarına sahip çıksın, gölge etmesinler, biz bu siyasi iktidardan başka hiçbir şey beklemiyoruz. Ama insanlık değerlerini yerlere düşürmekten, insanlık değerleriyle oynamaktan vazgeçsinler" dedi.

        ÇAĞDAŞ AYDIN TUNCELİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında yaşamını yitiren Çağdaş Aydın'ın için Tunceli Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Aydın'ın bazı yakınları, törende fenalaştı.

        Cemevindeki törenin ardından cenaze, kalabalık bir grup tarafından omuzlarda taşınarak yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Seyit Rıza Parkı'na getirildi. Suruç'taki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden baba Fethi Aydın, parkta oğlunun cenazesini karşıladı.

        YUNUS EMRE ŞEN'İN CENAZESİ MEMLEKETİ VAN'DA DEFNEDİLDİ

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Yunus Emre Şen'in cenazesi memleketi Van'da defnedildi.

        Gaziantep'teki işlemlerin ardından karayoluyla kente getirilen Şen'in cenazesi, Büyükşehir Belediyesi Garajı'nda Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konularak, HDP ve DBP'lilerden oluşan grup tarafından Karşıyaka Mahallesi'ne getirildi.

        Cenaze aracının önüne gelen Şen'in annesi, kız kardeşleri ve yakınlarının Kürtçe ağıt yakıp ağlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

        32 YAŞINDAKİ KORAY ÇAPOĞLU'NUN CENAZESİ TRABZON'DA TOPRAĞA VERİLDİ

        Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası uçakla İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na getirilen Çapoğlu'nun (32) cenazesi, ardından uçakla Trabzon Havalimanı'na gönderildi. Havalimanında cenazeyi, Çapoğlu'nun yakınları ile HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, HDP İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ve diğer kişiler karşıladı. Çapoğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere baba ocağı olan Of ilçesindeki Yanıktaş Mahallesi'ne götürüldü. Koray Çapoğlu'nun cenazesi, ailesinin isteği üzerine sabah namazı sonrası aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

        MUŞLU 3 GENCİN CENAZELERİ MEMLEKETLERİNDE DEFNEDİLDİ

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Mücahit Erol, Mehmet Ali Barutçu ve Serhat Devrim'in cenazeleri, memleketleri Muş'ta defnedildi. Gaziantep'teki işlemlerin ardından karayoluyla kente getirilen cenazeler, Karayolları Kavşağı'nda, HDP ve DBP'lilerden oluşan grup tarafından karşılanarak sloganlar eşliğinde Belediye Meydanı'na getirildi.

        DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, burada yaptığı konuşmada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

        Saldırıyı kınadığını ifade eden Ayna, "Şu anda Şırnak'ta, Mardin'de, Muş'ta, Van'da, Hakkari'de şehitlerimizin cenaze törenlerini gerçekleştiriyoruz. Ne diyeyim bu saatten sonra söylenecek söz yok. Aileleri dinledik yürekleri yanıyor. Ne diyeyim bunların üstüne söylenecek söz yoktur ki. Yeter, ölümden ötesi yok" dedi.

        Ayna'nın konuşmasının ardından, Erol, Barutçu ve Devrim'in cenazeleri Taşo Mezarlığında toprağa verildi.

        CEBRAİL GÜNEBAKAN'IN CENAZESİ ELAZIĞ KARAKOÇAN'A DEFNEDİLDİ

        Günebakan'ın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yakınları tarafından memleketi Elazığ'ın Karakoçan ilçesine getirildi. Karakoçan Devlet Hastanesi morgundan alınan Günebakan'ın cenazesi, sloganlar eşliğinde yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki ilçe meydanına kadar omuzlarda taşındı. Daha sonra cenaze nakil aracına konulan Günebakan'ın cenazesi, konvoy eşliğinde getirildiği Doğanoğlu köyünde toprağa verildi.

        Defin sırasında tabuta sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan Günebakan'ın annesi Haskar Günebakan, "Neden beni üç gündür aramıyorsun. Sana kıyanlar Allah'ından bulsun" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ