Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan İdris Güllüce: Kim yaparsa yapsın, ne uğruna yaparsa yapsın, terör alçaklıktır

        Güllüce, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son günlerde artan terör olaylarında şehit olan polis ve askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

        Üst üste gelen şehit haberlerinin milleti üzdüğünü, terör olayları nedeniyle insanların televizyonlara bakmak istemediğini belirten Güllüce, "Bir kısım terör sempatizanı, kendilerine 'aydın' diyen takımlar, 'iki polis için bu operasyonlar değer mi?' diyorlar. Şimdi ağzımızı bozmadan nasıl konuşacağız, nezaketle nasıl konuşalım diye kendimizi zorluyoruz. Kaç iki polis, kaç masum insan. Nice fakirleri nice garipleri nice kadınları nice yoksulları katletmedi mi bu örgüt? Kaldı ki iki polis olsa katil yine katil değil mi?" diye konuştu.

        Bakan Güllüce, "Biz şunu devamlı söyleyen bir partiyiz. Hangi ad altında olursa olsun ve kim yaparsa yapsın, ne uğruna yaparsa yapsın, terör alçaklıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur. Her kim o teröre yandaş oluyorsa teröre sempatik bakıyorsa onu görmezden geliyorsa onu destekleyen yazı yazıyorsa onu kapatmaya çalışıyorsa o da şerefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktır, namussuzdur. Hiçbir ayrım yapmadan söylüyorum. Hangi dil, din, ırk, renk adına yapılırsa yapılsın" ifadelerini kullandı.

        Güllüce, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, "Terör sadece bir ülkeye has değil, tüm insanlığa yapılan bir suçtur. Başka dinden, dilden ırktan da olsanız, Türkiye'de insanlık suçu işlemiş olan bu terörü lanetlemeniz gerekiyor" dedi.

        "TÜRKLERİN CİHANGİRLİK RUHARINDA VAR"

        Cumhuriyet'in kurulduğu ilk yıllarda İngiliz bir gazetecinin Türkiye'de yaşadığı bir olayı anlatan Güllüce, şöyle konuştu:

        "Anadolu'nun bazı yerleri işgal altındayken bir İngiliz gazeteci şehrin bir sokağında yürürken üç çocuk görür. Üçünün de üzerilerinde alt çamaşırı yok. Gazeteci bu fotoğrafları çekiyor. O sırada içeriden bir ses geliyor; 'Gazanfer, Muzaffer, Cihangir gelin yemeklerinizi yiyin'. İsimlere dikkat edin; Gazanfer, Muzaffer, Cihangir... Gazeteci içinden de şöyle geçiriyor, 'Ayağında donu yok halen cihangirlikten bahsediyor' diyor. Bu durumu İngiltere'ye döndüğünde Churchill'e anlatıyor. Churchill şöyle söylüyor, 'Türklerin bir Türk cihan hakimiyeti, liderlik duyguları beyinlerinde hiç eksik olmaz. Cihan hakimiyeti beyinlerinde olur. Cihangirlik ruhlarında vardır onların. Karınları biraz doyduğu zaman, biraz bitleri kanlandığı zaman, biraz sırtları pek olduğu zaman gözleri Balkanlara, Kafkaslara döner. O yüzden uzadıkları zaman mutlaka budanmalıdırlar.' Bu cümleye dikkat edin, uzadıkları zaman mutlaka budanmalıdır. Ne zaman milletçe doğrulup ayağa kalkmaya başlasak bir budanma görüyoruz."

        10'AR GELDİLER YİNE YÜZDE 41 ALDIK"

        İdris Güllüce, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen bir takım çevrelerin, her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye iftira attığını dile getirerek, "Amerikalı bir yazar şöyle diyor, 'Tayyip Erdoğan'ın yaptığı birçok şey var ama esas yaptığı bir şey göz ardı edilmemeli. Kendisine inanılmaz bir güven kazandı ve artık 'her şeyi ben yapabilirim demeye başladı' diyor" ifadelerini kullandı.

        Bu nedenle "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok uğraşıldığını" savunan Güllüce, şöyle devam etti:

        "Hiç alakasız bir şeyle bağlantısını kurmaya çalışıyorlar. Kandil bombalanıyor, 'Tayyip Erdoğan öyle yapmasaydı da şöyle olmasaydı da... 'Sen dünyada, garibin gurebanın, ezilmişlerin, diğer halkların hamiliğine soyunursan biz seninle uğraşırız ey Tayyip Erdoğan' diyorlar. Ama bu ülkenin insanları diyor ki 'İstediğiniz kadar uğraşın biz kıyamete kadar onun yanında olacağız, hep beraber dimdik duracağız' diyor. San Francisco'dan, Pensilvanya'sından Paris'inden, Ekonomist dergisinden, Guardian gazetesinden, Paralelinden hepiniz geldiniz. Gelin ulan, 10'ar 10'ar gelin. 10'ar geldiler yine yüzde 41 aldık. Bütün bu saldırılarına rağmen bu millet doğrunun yanında oldu. Allah bu milletimizin bu ferasetini daha bir artırsın. Milletimizin yardımcısı olsun."

        Koalisyon için AK Parti'nin üst organları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çalıştığını anımsatan Güllüce, "Nereye gider benim şu anda bir şey söylemem söz konusu değil ama olası bir seçimde hep birlikte ne diyeceğiz, 'Biz AK Partili kadınımızla, kızımızla, gencimizle, ihtiyarımızla, hacımızla, hocamızla, kimimiz varsa 78 milyon el ele vereceğiz ve size budattırılmayan bir ülke olarak yaşayacağız' diyeceğiz. Olası bir seçimde öyle bir çalışalım öyle bir çalışalım ki o dünya üzerinde bize plan yapanlar hüsrana uğrasınlar, dünya üzerinde zulme uğrayanlar da bayram edip sevinsin" şeklinde konuştu.

        Toplantıya, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abbulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Başkanı Harun Lekesiz ve partililer katıldı.

        Öte yandan, Bakan Güllüce, toplantı öncesi Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımı devem eden Spor Vadisi Projesi'ni yerinde inceleyerek Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'dan bilgi aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ