Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde ağabeyinden tepki

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Yüzbaşı AliAlkan, Osmaniye'de toprağa verildi.Şehidin Jandarma Yarbay ağabeyiMehmetAlkantepki göstererek, "Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK'ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan'a yardım edenler de kahrolsun." diye tepki gösterdi.

        Şehit olan Jandarma Yüzbaşı AliAlkan, Osmaniye'de toprağa verildi.Şehidin Jandarma Yarbay ağabeyiMehmetAlkan "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor." diye tepki gösterdi.

        ŞehitAlkan'ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

        Helallik alınması ve okunan duanın ardındanAlkan'ın cenazesi, törenin düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi'ne taşındı.

        Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası Hasan, ağabeyleri Jandarma YarbayMehmetAlkanile Astsubay Başçavuş MustafaAlkan'a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma YarbayAlkan, törene üniformasıyla katıldı.Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Şırnak'ın Beytüşşebab İlçesi Ayvalık Köyü'nde PKK'nın, roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakola düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan şehit olmuştu.

        ŞEHİT YÜZBAŞI ALİ ALKAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ