Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'dan şehit ailesine ziyaret

        Bakan Doğan, Suriye sınırında devriye görevi yaparken açılan ateş sonucu şehit olan piyade er Gökhan Çakır'ın Aliağa ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        Güzelhisar Mahallesi'ndeki taziye çadırını ziyaret eden Doğan, şehit Gökhan Çakır'ın babası Faruk Çakır ile yakınlarına başsağlığı diledi.

        Böyle acıların bir daha yaşanmamasını dileğinde bulunan Doğan, şöyle konuştu:

        "Bu acı çok büyük bir acı. Allah kimseye evlat acısı vermesin ama yaşadığımız koşulları maalesef bir akıl tutulması anlamında değerlendiriyorum. Bu sürecin hemen şimdi son bulması gerekiyor. İnsanlarımız bu şekilde ölmesi hak ettiği şeyler değil. Bu ülkede yaşayan tüm insanlar bizim kardeşimiz. Çok büyük bir acı. Silahla bu ülkede ne demokrasi gelir ne de demokrasi yok edilebilir. Onun için tekrar 7 Haziran öncesi duruma dönmemiz lazım. Kardeşliğin, barışın yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Halk çocuklarının toprağa düşmesi ve bir damlacık kanının toprağa dökülmesi artık kabul edilecek bir durum değildir. Allah'tan isteğim bir an önce inşallah bu kan durur ve insanlarımız toprağa düşmez. Tekrar ailenin başı sağolsun diyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun."

        Yüreğinin yandığını, başka yüreklerin yanmasını istemediğini söyleyen şehit babası Faruk Çakır ise "Burada hepimiz kardeşçe yaşıyoruz, huzur içindeyiz. İstiyorum ki bizim vekiller de aynı kardeş gibi birlik beraberlik içinde olsunlar. Gözyaşları olmasın artık yeter, analar ağlamasın. İstediğimiz odur. Başka yürekler yanmasın" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ