Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kalkınma Bakanı Doğan'dan seçim açıklaması

        Tepekule Kongre Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Doğan, 1 Kasım seçimlerinin güven içinde yapılabilmesi için çaba sarf edeceklerini, Doğu ve Güneydoğu'da güven ortamının sağlanmasında sorunlar yaşandığını dile getirdi.

        Bakan Doğan, Türkiye'nin savaş sarmalından sıyrılması gerektiğini belirterek, yeniden 7 Haziran öncesine dönülmesinin şart olduğunu kaydetti.

        "Cizre olayı akıl tutulmasına çok ilginç bir örnektir" diyen Müslüm Doğan, şöyle konuştu:

        "8 gün insanları tüm yaşamdan tecrit ediyorsunuz. Yaşam haklarını ihlal ediyorsunuz, elinden almaya çalışıyorsunuz. 35 günlük bir bebeğin yaşam hakkını elinden alıyorsunuz. Doktora götürmüyorsunuz, hastalara 'terörist var' diye sağlık araçları göndermiyorsunuz. 75 yaşındaki bir insanı nasıl terörist ilan ediyorsunuz, 57 yaşındaki bir insanı, hamile bir kadını terörist mi ilan ettiniz? 'Bir sürü terörist var içeride, bomba tuzakları kurulmuş, mayınlar döşenmiş, o yüzden sizin gidişiniz doğru değil' dendi. Peki nerede arkadaşlar bunlar? Siz şehri kuşatmışsınız, tüm asker, polis, ordu ve özel birliklerinizi götürmüşsünüz. Peki nerede bu silahlı insanlar? Ne yaptınız onlara? Bunlar karanlıktaki hususlar."

        HDP'nin farklı ulus, görüş ve inançların bir araya geldiği bir yapı olduğunu kaydeden Doğan, "Düzen karşıtı herkesin bir araya geldiği bu yapıyı güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer buraya güç katarsanız, bu gücü doğru siyasal bir zeminde yürütürsek, doğru bir hat izlersek başarılı olacağımıza inanıyorum. 7 Haziran'da nasıl başarılı olduysak, 1 Kasım'da da yeniden başarılı oluruz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ