Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 10 bin otobüsle 9 milyon kişi seyahat edecek

        Gökhan ARTAN - Onur ŞAHANOĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında tatil hazırlıkları hız kazandı. Tatil hazırlıklarına başlayan vatandaşlar otobüs biletlerine akın etti. Birçok bölgeye seyahat edecek otobüs firmalarında biletler tükendi, ek seferler başladı. Bayram tatili süresince Büyük İstanbul Otogarı’nda günde 4 bin 500 otobüsün giriş-çıkış yapmasının yanı sıra yaklaşık 150 bin civarında insan hareketliliği olacağı tahmin ediliyor. Yurt genelinde ise 28 Eylül’e kadar yaklaşık 9 milyon insan seyahat edecek.

        ‘SEKTÖR NEFES ALDI’

        TOBB Türkiye Karayolu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “Bu sene ramazan ayının yazın en güzel günlerine gelmesi, seçimler, ekonomik ve siyasi belirsizlik derken bir de terör olayları patlak verince seyahatlerde çok büyük düşüşler yaşandı. Kurban Bayramı’nın gelmesiyle hem sektör hem de insanlar bir nefes aldı. Türkiye genelinde 10 bin otobüs ile 9 milyon insanı taşıyacağız. Bu rakam çok daha yukarıda olabilirdi fakat özel okulların açılmış olması ve terör olaylarının yoğunlaşması bu rakamın artmasını engelledi” dedi.

        Bayramda fırsatçılık yapılacağı iddialarını da kesin bir dille yalanlayan Yıldırım, “Hiçbir firmanın fırsatçılık yapmasına da müsaade etmeyeceğiz fiyatlarda artış olmayacak” diye konuştu.

        THY’DEN EK SEFERLER

        Ağustos ayı sonlarından itibaren büyük bir durgunluk olduğunu söyleyen Kamil Koç Turizm Genel Müdürü Kemal Erdoğan, terör olaylarına dikkat çekerek, “Bayramlar farklıdır, özellikle de Kurban Bayramı’nda Anadolu’ya büyük bir hareket olur. Bu bayramda diğer bayramlardan farklı olan iki husus var. Birinci husus bayramın uzun olması nedeniyle sahil kesimlerine ciddi bir yoğunluk var. Bodrum, Marmaris, Antalya başta olmak üzere Ege ve Akdeniz’e ciddi bir insan akışı görülüyor. İkinci husus ise terör olaylarının artmasıyla birlikte Doğu Anadolu illerine seyahatler çok büyük oranda düştü. Doğu’dan ne gelen var ne de Doğu’ya giden var” ifadesini kullandı.

        Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri de ek seferler koydu. THY, 21 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında çoğunluğu Dalaman olmak üzere ek seferler yapacak. Yoğun yolcu talepleri doğrultusunda THY, Bodrum’a 6, Dalaman’a 11, Antalya’ya 9, Trabzon’a 4, Ercan’a 2 olmak üzere toplam 32 ek sefer düzenleyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ