Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Organizasyonda sıkıntı var yaklaşımını doğru bulmuyorum

        Erdoğan Hac faciasına ilişkin, "Her şeyden önce yönetim boşluğu, organizyonda sıkıntı var yaklaşımlarını doğru bulmuyorum. Hac organizasyonunda değil farklı organizyonlarda da oluyor." dedi.

        Erdoğan, "Suudi Arabistan yönetimi inşaat olayından sonra farklı çalışma için kararlar aldıysa bunun için de kararlar alacaktır." dedi.

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        HAC FACİASI

        753 orada hacımız rahmetli oldu. İslam dünyasının değişik yerlerinden ebediyete intikal eden kardeşlerimiz var. Değişik açıklamalar yapılıyor. Suudi yönetimi sürekli proje çalışması yapıyor. Her şeyden önce yönetim boşluğu , organizyonda sıkıntı var diye yaklaşımlarını doğru bulmuyorum. Bunların sırtında küfe yok tabiki. Hac organizasyonunda değil farklı organizyonlarda(spor, yarışma) da oluyor. Bardağın dolu tarafından bakmak iyi olur.

        Kalkıp da illa Suudi Arabistan'a burada bir fatura, suçlusu buymuş gibi böyle bir yaklaşımı doğrusu ben doğru bulmuyorum. Tam aksine Suudi Arabistan, şu ana kadar katıldığım hac farizasında, umrede orada yapılan organizasyon çalışmalarını, hassasiyeti de yakından bilen bir insanım.

        Suudi Arabistan yönetimi inşaat olayından sonra farklı çalışma için kararlar aldıysa bunun için de kararlar alacaktır. Saldırgan yaklaşımları doğru bulmuyorum.

        SURİYE POLİTİKASI

        Suriye politikasıyla ilgili Türkiye'nin yaklaşımı, başbakanlığım döneminden itibaren neyse bugün de aynıdır. Benim söylediğim, özellikle burada şu anda biliyorsunuz bir DAEŞ olayı söz konusu. Diğer tarafta diğer örgütlerin yaklaşımı ortada. Diğer taraftan da rejim ortada. Şimdi burada bütün bu çalışmalarda hangi ülkeler bu işin kotarılmasına girecekse, burada böyle bir çalışmayı yapacaksa, bu çalışma sürecini ben ifade ediyorum. Geçiş süreci dediğim olay bu.

        Esed'le asla Suriye'nin kurtuluşu söz konusu değil. Esed'li olacak olsa 5 senedir olurdu. Esed zerre kadar Suriye'ye sevgisi varsa bu işi bırakıp gitmek durumundadır.

        Bizim Suriye'nin içiyle herhangi bir derdimiz yok ama 911 kilometre sınırımızın olduğunu da ne Esed unutmasın ne de dünya unutmasın. 911 kilometre sınırımız var ve her an biz oradaki terör örgütlerinin tehdidi altındayız. Biz buna bir yere kadar sabrederiz. Ondan sonra sabrın da bir sınırı var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ