Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'lıların roketatarlı saldırısında 9 yaşındaki çocuk öldü

        Veysi İPEK - Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin polise aracına yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 9 yaşındaki Elif Şimşek hayatını kaybetti.

        Aynı aileden kalp masajı ile hayata döndürülen 12 yaşındaki Pelda Şimşek ile Afşin Şimşek (10), Bediha Şimşek (39) ve Ayşe Şimşek (50) ağır yaralı olarak Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

        Olay, saat 18.00 sıralarına Bismil İlçesi Dumlupınar Mahallesi'nde meydana geldi. Terör örgütü mensuplarının yol kapama eylemlerine müdahale amacıyla görevlendirilen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı kobra aracı Memozin Bulvarı üzerinden geçerken roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketatarın üç katlı bir evin orta katına isabet ettiğı saldırıda, ev halkından 9 yaşındaki Elif Şimşek olay yeride hayatını kaybetti. 2'si çocuk kişi yaralandı.

        Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 12 yaşındaki Pelda Şimşek kalp masajı ile hayata döndürülürdü. Yaralılar Pelda Şimşek ile Afşin Şimşek (10), Bediha Şimşek (39) ve Ayşe Şimşek (50) ilk müdahalelerinin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

        SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, bir çocuğun hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı roketatarlı saldırıyı gerçekleştiren terörist etkisiz hale getirildi. Teröristin etkisiz hale getirilme anı polis kamerasına yansıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ