Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Kartal'da feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

        Eray EROLLU (İSTANBUL)

        İstanbul Kartal'da aracının kontrolünü kaybeden Merve Kurt, metro istasyonu girişindeki yayaların arasına daldı. Kazada Firdevs Isırgan (45) ve Lale Türkmen (27) ölürken, 3 kişi yaralandı. Kara haberi alıp olay yerine koşan Isırgan'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

        Korkunç kaza dün E-5 Yanyol Kartal Hastane-Adliye Metro İstasyonu girişinde meydana geldi. Kadıköy yönünden gelen otomobili kullanan Merve Kurt, henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti.

        Otomobil, metro istasyonu girişindeki vatandaşların arasına daldı. Ortalığın kan gölüne döndüğü kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambülans ve polis ekibi sevkt edildi. Kaldırımda yürürken otomobilin altında kalıp, ağır yaralanan Firdevs, sağlık ekibinin tüm uğraşlarına rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

        Yine kazaya kaldırımda yakalanan Lale Türkmen de kaldırıldığı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. Durumları hafif olan 3 yaralı ise aynı hastanede tedavi altına alındı. Acı haberi alıp, olay yerine gelen Firdevs Isırgan'ın yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

        SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

        Merve Kurt ise gözaltına alınarak polis merkezine götürdü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada metro istasyonun girişi ile bir inşaat firmasında bulunan güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı.

        GÖRGÜ TANIĞI: AŞIRI HIZLIYDI

        Bir görgü tanığı "Otomobil, çok hızlı geldi. Orta refüjdeki kaldırıma vurarak havalandı. Bekleyenlerin üzerine düştü" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ