Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kentte Bugün

        Aslı ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        KONSER

        Koray Avcı, saat 21.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde gerçekleştireceği etkinlikle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

        Kurulduğu günden bu yana repertuvarında 1950’ler ve 1960’lardaki caz standartlarını yeniden seslendiren The Cold Vibes 21.30’da Nardis Jazz Club’da olacak.

        Veteran rockçılar

        ABD’li veteran noise-Rock grubu Sebadoh, 21.30’da Salon İKSV’de gerçekleştirilecek etkinlikte müzikseverleri rock müziğe doyuracak.

        TİYATRO

        Eric Chappell’in insanın zaafları, ekonomi, felsefe ve sistem üzerine eğlenceli, düşündürücü, dinamik ve komik oyunu “Hırsız”, saat 20.30’da 1001 Sanat’ta.

        Efsanevi şarkıcı Edith Piaf’ın dünya boks şampiyonu Marcel Cerdan’a olan aşkını ve özlemini anlatan oyun ‘’Edith Piaf - Marcel’’ saat 20.30’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde.

        Maksim Gorki’nin çağının gerçek insan figürlerinden yola çıkarak yazdığı Ayaktakımı Arasında oyunu saat 15.00’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

        Danis Tanoviç’in “Tarafsız Bölge” adlı film senaryosundan oyunlaştırılan İki Arada Bir Yerde, saat 15.00’te Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

        SERGİ

        Mücella Aşkan’ın ‘‘VE İSTANBUL’’ adlı Suluboya Resim Sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

        Heykelden yola çıkarak, makine estetiği ile kavramsal sorgulamaları bir araya getiren Server Demirtaş’ın sergisi ‘’Evvel Zaman Makinesi’’ Bozlu Art Project Nişantaşı’nda.

        Arzu Akgün’ün yapmış olduğu resimlerde, günümüzün cisimleşmiş dünyasını, duygusal anlamda ve fantezi aracılığıyla renklendirip canlandırdığı ‘’Aşkın Özneler’’ sergisi Galeri Merkür’de.

        AKTÜEL

        İstanbul’un çekim merkezi Zorlu, 12.00-19.00 saatleri arasında yıllardır çocukların sevgilisi olan Şirinler’i minik ziyaretçilerle buluşturuyor. n İstanbul’un en renkli festivallerinden olan 18. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, Hollanda Konsolosluğu’nda gerçekleştirilen Lisztanbul etkinliğiyle kapılarını açtı. Festival, Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşen resmi açılışının ardından 25 Ekim’e kadar şehrin pek çok noktasında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ