Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Valiliği: Dünkü IŞİD operasyonunda bir canlı bomba ele geçirildi

        Diyarbakır'da düzenlenen IŞİD operasyonunda bir canlı bomba yakalandı.Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın ele geçirildiğini, ayrıca evde çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğunu açıkladı.

        CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATMIŞ

        Gazetecilere dağıtılan operasyonla ilgili basın açıklamasında ise şunlar yer aldı; 'DAEŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar esnasında örgütün terör eylemleri yapacağı şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine 26.10.2015 günü saat 03.20 sıralarında 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon esnasında örgüt mensuplarının gizlenmiş oldukları bir eve giriş esnasında canlı bomba örgüt mensubunun kendisini patlatması ve süregelen çatışma esnasında 2 Polis memuru şehit olmuş, 5 Emniyet mensubu yaralanmış, 2 hücre evinde çıkan silahlı çatışmada 7 örgüt mensubu ölü olarak elegeçirilmiş, 15 terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. Canlı bombanın ele geçirildiği evde yapılan kimyasal incelemede, çok fazla miktarda TNT (trinitrotoluen) ve RDX (siklotrimetilen-Trinitramin) (C4, A4) bileşenleri tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde, 2 kaleşnikof marka silah, 8 tabanca, 1 av tüfği, 17 sağlam fünye(elektrikli kapsül), 3 adet patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası gövdesi, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kabı, 95 metre kortex, çok sayıda örgütsel dökümanlar elegeçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sağlamak amacıyla terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir" (DHA)

        IŞİD'İN TÜRKİYE YAPILANMASI BİLGİSAYARDA

        Operasyon sonrası girilen villada yanmış bir bilgisayar bulundu. Bilgisayardaki verileri kurtarmak için yoğun çaba sarf eden polis ekipleri, incelenmesi için bilgisayarı laboratuvara gönderdi.

        VERİLER IŞİD'İN TÜRKİYE YAPILANMASINI ÇÖZEBİLİR

        Operasyon sırasında polis ekiplerinin eline geçmemesi için teröristlerce yakılan bilgisayarda terör örgütü IŞİD'in Türkiye yapılanması ve Türkiye'deki elemanlarına dair verilerin olduğunun sanıldığı öğrenildi. Bu veriler ışığında IŞİD'in Türkiye yapılanmasının çözülerek elemanlarının da tespit edilebileceği sanılıyor.

        BOMBALI İKİ ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

        Bu arada, çatışma sonrası girilen evde ele geçirilen bilgiler doğrultusunda Türkiye'de bombalı saldırı yapmak amacıyla hazırlanmış iki araç olduğu belirlendi. (NEŞET DİŞKAYA- HABERTÜRK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ