Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başakşehir'de 1 kişi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

        Müslim SARIYAR/HABERTÜRK

        İstanbul Başakşehir'de Çeçen uyruklu Georgiy Kamayev(31), lüks cipiyle geldiği evinin otoparkında pusu kuran 2 kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Yaralı olarak kaçmaya çalışan Kamayev'i takip eden saldırganlar, başından vurarak öldürdü. Polis kaçan saldırganların peşine düştü. Suikast için seçim günün özellikle seçildiği belirlendi.

        Emir Kafkasya Grubu'nda Rusya'ya karşı savaşan ve 2008 yılında Türkiye'ye gelen Georgiy Kamayev, ailesiyle birlikte Başakşehir Kayaşehir 10'ncu Bölge'deki bir apartman dairesinde yaşamaya başladı. Dün saat 12.00 sıralarında yabancı plakalı lüks cipiyle evinin otoparkına gelen Kamayev'e burada pusu kuran kimliği belirsiz 2 kişi, ateş açtı. Cipinin sağ camından kurşunların hedefi olan Kamayev, omuzundan yaralandı. Bu sırada cip kontrolünden çıktı ve otoparakta kaza yaptı. Kamayev, hızla cipten inip, dairesinin bulunduğu bloğa doğru koşmaya başladı. Ancak 2 saldırgan, kovaladıkları Kamayev'i başından vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ile sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri, Kamayev'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

        SAATLERCE OTOPARKTA BEKLEMİŞLER

        Polis, olay yerinde çok sayıda boş kovan ve 2 adet bıçak buldu.Yapılan araştımalarda suikast için seçim gününün seçildiği belirlendi. 2 saldırganın uzun süre, otoparkta Kamayev'in gelmesini beklediği ortaya çıktı. Polis ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için Başakşehir civarında operasyon başlattı. Güvenlik kameralarını inceleme alan polis, bölgede adeta abluka oluşturdu.

        EŞİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

        Evli olan Georgiy Kamayev'in, daha önce ölen bir arkadaşının oğluna baktığı öğrenilirken cinayetin ardından çok sayıdaki Çeçen olay yerine gelerek polise bilgi verdi. Kamayev'in eşi de olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ