Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Fikri Sağlar'dan 1 Kasım sonrası dikkat çekici eleştiriler

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, CHP'de bir vizyon değişikliği ve aynı zamanda bir kadro değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledi. Sağlar, "Çünkü 2 seçimdir yerimizde çakılmış duruyoruz. Bundan önceki seçimlerden de geriye doğru gitmiş durumdayız" dedi.

        Mersin'in Erdemli ilçesinde CHP Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz ve yönetimine teşekkür ziyaretinde bulunan Sağlar, 1 Kasım Seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

        Mersin'de CHP'nin 7 Haziran ve sonrası gelişmeleri başarıyla okuduğunu anlatan Sağlar, partilerinin burada oy arttırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        İlçe binasında partililere hitap eden Sağlar, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni Mersin'de başarılı yaptınız. CHP Mersin'de 7 Haziran seçimlerinde birinci parti, bu seçimde de 4 milletvekili çıkararak çok başarılı bir noktaya geldi. Bizim bu başarı ve sevincimiz biraz buruk oldu. Türkiye geneline baktığımızda 7 Haziran'dan farklı bir konumda olmadığımızı gördük. Bu da bize bir ders verdi, bu dersi iyi görmeliyiz" diye konuştu.

        Seçimi iyi irdelemeleri gerektiğini, Mersin'in 7 Haziran ve sonrası gelişmeleri iyi okuduğunu ifade eden Sağlar, "Biz Mersin'de siyaset yapma biçimini buna göre yön verdiğimiz için başarılı olduk. Türkiye genelinde anlaşılan o ki ne yapılmak istendiğinin farkına varılamadığı için doğru bir politika uygulanamadı" dedi.

        "TEK ADAM ANLAYIŞI PARTİNİN DOKUSUNA UYMUYOR"

        Tek adam anlayışının partinin dokusuna uymadığının altını çizen Sağlar, şöyle devam etti:

        "Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir vizyon değişikliği ve aynı zamanda bir kadro değişikliği gerekiyor. Geriye doğru baktığınızda 15 yıl boyunca Deniz Baykal tek adam, Cumhuriyet Halk Partisi sol bir parti olmasına rağmen, tek adam anlayışıyla yönetti. Bu sol sosyal demokrasiye ve partimizin program ve tüzüğüne uymayandı. Doku çelişkisi vardı. Şimdi de görülen o ki, 5 seçim sonrasında parti kadroları yeterli olmadıklarını açıkça ortaya koyuyorlar. Çünkü 2 seçimdir yerimizde çakılmış duruyoruz. Bundan önceki seçimlerden de geriye doğru gitmiş durumdayız"

        Sağlar, konuşmasında şunları da kaydetti:

        "Ortaya koyduğumuz sosyal devlet projeleri son derece önemli olmasına rağmen, eğer insanlar tarafından ilgiyle izlenmiyorsa politikayı iyi çözemediğimizden, Türkiye'deki değişimi iyi takip edemediğimizden, topluma iyi nüfuz edemediğimizden kaynaklanıyor. O zaman kadrolarımızı yenileştirmeliyiz, değiştirmeliyiz, geliştirmeliyiz. Bütün mesele budur. Basit bir kişi meselesi değildir, Ahmet, Mehmet meselesi de değildir. Önemli olan bu vizyonda, bu düşüncede olan bir yapının ortaya çıkarılmasıdır."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ