Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Her CHP'li kendisini genel başkan adayı olarak görebilir

        HABERTURK.COM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Uruguay Devlet BaşkanıJosé Alberto Mujica ile kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, CHP'de yapılan kongreye ilişkin olarak, "CHP'de karışıklık... Ne karışıklığı? Her CHP'li kendisini genel başkan adayı olarak görebilir. Genel başkanın görevi de yeni genel başkanlara yol açmaktır" dedi.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Türkiye 3. sınıf bir demokrasiye değil, 1. sınıf demokrasiye layık. Bu sorunun onların söylediği şekilde çözülemeyecğini söyledik. Bu sorunun çözümü olduğunda ilk kutlayanın ben olacağımı söyledim. Bakalım nasıl bir yol izleyecekler.

        MEDYAYA BASKI

        Hangi iktidar olursa olsun, medyaya baskı kabul edilemez. Hangi nedenle baskı uyguluyorsunuz. Beğenmiyorsanız izlemezsiniz. Bu sorun Türkiye'nin en temel sorunu olmaya aday. Biz bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Hükümetin eleştirilmediği bir medya ordusu Türkiye'ye felaketi getirir. Halkın haber alma kanalları tıkanıyorsa, o ülke baskıcı bir yönetime girer. İyi polis rolünü Sayın Davutoğlu oynuyor. Yazarlar açıkça suçlanıyor, gazete patronları tehdit ediliyor. Bu benim aklıma bugüne kadar hiç gelemeyen bu olay. Bu cüreti nereden alıyorlar, bu desteği nereden alıyorlar? Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyorum, bu konuşmalardan yana mısın? Sayın Davutoğlu'nun açıkça deklare etmesini bekliyorum. Medya patronlarının dik durması lazım. Medyaya bir baskı geldiğinde hepsinin ses çıkarması lazım.

        CHP KURULTAYI

        CHP'de karışıklık... Ne karışıklığı? Her CHP'li kendisini genel başkan adayı olarak görebilir. Genel başkanın görevi de yeni genel başkanlara yol açmaktır.

        MUJİCA İLE GÖRÜŞME

        Sayın başkanla çok güzel bir görüşme yaptık. Ekonomi konusunda, Uruguay hakkında, Türkiye'de büyükelçilik açılması konusunda birçok konuda konuştuk.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ