Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Can Öz, TÜYAP'ta hırsızlıkla suçlanan çocuk ve ailesinden özür diledi

        İstanbul Beylikdüzü'nde açılan Tüyap Kitap Fuarı'nda, kitap çaldığı iddiasıyla durdurularak üzeri aranan 13 yaşındaki Ç.Y.'nin haksız yere suçlandığı ortaya çıktı. Yayınevi sahibi Can Öz, sosyal medyada büyük yankı bulan olayın ardından 3 görevlinin işine son verirken, "Hatalıyım, sorumluyum, hesap vermeliyim" diye tweet attı.

        Olay, İstanbul'daki Tüyap Kitap Fuarı'nda dün meydana geldi. Ç.Y. adlı çocuk, Can Yayınları standının yanından geçtikten sonra görevliler tarafından hırsızlık yapmakla suçlandı. Görevliler çocuğun kitap çalmadığını söylemesine rağmen üzerindeki gömleği çıkararak onu aradı. Hırsızlıkla suçlanması üzerine ağlayan çocuğun kitap çalmadığı ortaya çıktı.

        Çocuğun yakınları ile görevliler arasında kısa süren tartışma çıktı. Bu konudaki gelişmeler sosyal medyada geniş yer buldu. Tepkiler giderek artarken, Can Yayınları sahibi Can Öz bugün Twitter hesabından 'Hatalıyım, sorumluyum, hesap vermeliyim' başlıklı açıklama yaptı. Sosyal medyayı sallayan olayın doğru olduğunu belirten Öz, "Çocuğu üzen üç çalışanımızla yollarımızı ayırdık" dedi. Öz, açıklamasında şunları yazdı:

        "Dün (14 Kasım 2015) Tüyap Kitap Fuarı'nda, Can Yayınları standında çok tatsız bir olay yaşandı. 13 yaşında bir çocuk, kitap çaldığı iddiasıyla durduruldu, üzeri arandı ve kitap çalmadığı ortaya çıktıktan sonra çocuğun abisi ve yakınlarıyla gerilimli bir tartışma yaşandı. Çocuğun ağladığı da doğru. Dün olaydan haberdar olduğumdan beridir konunun içyüzünü, ayrıntılarıyla araştırıyorum. Tüyap'ın güvenlik görevlileriyle, olayın şahitleriyle, Can Yayınları standında çalışanlarla ve elbette çocuğun yakınlarıyla ve kendisiyle görüştüm. Sonuç olarak açıklamakla borçluyum ki, bahsedilen olay doğrudur ve hemen hemen kamuoyuna yansıdığı gibi gerçekleşmiştir. Bu konuda sosyal medya üzerinden ve e-posta yoluyla tepki veren okurları çok haklı buluyorum. Ben de tepki verenlerin yerinde olsam, benzer bir tepki verir, hesap sorardım. Şimdi hesap vermekle yükümlüyüm: ‘Bu çocuğu üzen üç çalışanımızla yollarımızı ayırdık. Yine de bu tatsız olayın onlara da ders olmasını, yollarının açık olmasını diliyorum. Fuar personelinin seçimi ve yönetilmesi ile ilgili olarak kısaca şunu söyleyebilirim, bir daha benzer bir olayın tekrarlanmamasını sağlayacağım.

        Rencide edilmek bir yana, Can Yayınları standına uğrayan her okurun huzurla yoluna devam etmesi gerekir. Şimdiye kadar bunu sağladığımı düşünüyordum."

        Can Öz, minik okurun babası ve kardeşiyle görüştüğünü, her birinden tek tek özür dilediğini anlatırken, "Kendimi borçlu hissettiğimi, okul masraflarını karşılamaktan, okula kütüphane yapmaya ve daha fazlasına hazır olduğumu söylememe rağmen yapılanların yeterli olduğunu söylediler. Kendilerine anlayışları için teşekkür ediyorum. Seneye hala kabul ediyorlarsa, İstanbul Kitap Fuarı'na birlikte katılacağız ve kendilerine fuarı gezdirecek, kitaplar önereceğim. Küçük okurumuzun kitaptan ve fuardan kopmaması artık benim sorumluluğum" diye devam etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ