Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polis ve jandarma Sur'da operasyon başlattı

        Mahmut Bozarslan / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkez Sur ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonu polis ve jandarma özel harekat timleri birlikte yürütüyor. Operasyonda polise ateş açan bir kadın öldürülürken, kadının açtığı ateşte mermi polisin çelik yeleğine isabet ederek yara almadı.

        Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'ne giden Dağkapı, Tekkapı, Urfakapı'da oluşturulan polis noktalarından giriş çıkışlar kontrol ediliyor. İlçeye giren ve çıkanlar didik didik aranırken, olay yerine müdahale için giden ambulansların da arandığı gözlendi. Operasyona İstanbul, İzmir, Siirt, Erzincan, Batman'dan gelen özel harekat timleri de destek veriyor.

        Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yürüttüğü operasyonlar devam ederken, ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor. Helikopterler de uçuş yaparak operasyonlara havadan destek veriyor.

        Operasyon sürerken 25-30 yaşlarında bir kadın polislere ateş açtı. Ateş açan kadın polisler tarafından öldürülürken, bir polis çelik yeleği sayesinde yara almadan kurtuldu.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

        Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Dağkapı Meydanı'nda 1 kadın btö mensubu etkisiz hale getirildi, 1 polis yaralandı" denildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "Çarşamba günü saat 13.00 sularından Sur İlçesi Dağkapı meydanında, Sur İlçesinde uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle oluşturulmuş kontrol noktasında bulunan görevli polis memurlarına yönelik bir kadın BTÖ mensubu tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda bir kadın Polisimiz giydiği çelik yelek sayesinde yara almadan kurtulmuş, 1 polis memuru sırtından yaralanmıştır. Kadın BTÖ mensubunun diğer polis memurlarına yönelmesi üzerine olay yerinde bulunan polisler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.Konuyla ilgili başlatılan detaylı incelemen sürmektedir.Basına ve kamuoyuna duyurulur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ