Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Seri katilin cep telefonunu, öldürdüğü kızın annesine verdiler | Son dakika haberleri

        Neşet DİŞKAYA/GAZETE HABERTÜRK

        Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde garsonluk yapan Hamdi Ayri (31), 24 Nisan 2010’da bir bankada çalışan Esra Yaşar’ı (27), birer gün arayla da İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) ve ‘Azra’ takma adlı travesti Mustafa Has’ı (30) öldürdü.

        Ölenlere ait eşyalarla yakalanan Hamdi Ayri hakkında, cinayet suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘yağma’dan 45 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da 3 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 2013’te mahkeme ‘seri katil’i, 3 kişiyi öldürmekten 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 3 kişiyi ‘yağma’ suçundan 45 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da 3 yıl olmak üzere ayrıca toplam 48 yıl hapis ile 2 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay kararı onadı.

        ADLİ EMANETTE EŞYALAR AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

        Onama kararının ardından İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi, kurbanlara ait eşyaların ailelerine teslim edilmesine karar verdi. Bunun üzerine öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın adli emanetteki eşyaları Kütahya’daki annesi Hatice Ayla’ya teslim edilmesi için buradaki adliyeye gönderildi.

        Kızının eşyalarını almak için 5 yıldır bekleyen eczacı anne Hatice Ayla, hemen çağrıldığı Kütahya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gitti. Kızının kullandığı telefonun geldiğini öğrenen anne Ayla, büyük heyecan yaşadı. Ancak kendisine verilmek istenen telefonun kızının katiline ait olduğunu fark edince şoke oldu. Hatice Ayla, telefonun geri gönderilmesini istedi. Ayla’nın telefonu almaması üzerine mahkeme, düzenlediği tutanakla telefonun İzmir’e gönderilmesine karar verdi.

        ‘BAYRAM HARÇLIĞI KATİLE VERİLDİ’

        Büyük üzüntü yaşadı- ğını belirten Hatice Ayla, “5 yıl boyunca kızıma ait bir eşyayı almak için bekledim. Ancak bana onun katilinin telefonunu gönderdiler. O telefonun katile ait olduğu ifadelerde, evraklarda yazılı. Böyle bir hata nasıl yapılır? Mahkeme daha sonra verdiği kararla da kızıma ait olan 200 dolar, 5 riyal ve 5 poundu da Hamdi Ayri’ye verdi.

        Katil, kızımı öldürdükten sonra o paraları almış. Ben 200 doları kızıma bayram harçlığı olarak göndermiştim. Katiline verilsin diye değil. Ayrıca kızım para koleksiyonu yapıyordu. 5 riyal ile 5 pound onun için yanında bulunuyordu. Paraları geri almak için itirazda bulunduk” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ