Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kıbrıs Baraka’nın akıbeti ODTÜ’yü gerdi

        Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ), “mescit” gerginliği devam ediyor. Gerginliğin nedenini oluşturan yer, öğrenciler arasında “Kıbrıs Baraka” olarak bilinen ve kullanılmayan alan. ODTÜ Mescit Topluluğu alanın namaz kılmak için mescit yapılmasını, Öğrenci Kolektifi ise alanın ders çalışma odası olarak kullanılmasını istiyor. HABERTÜRK, ODTÜ’deki gerginliğin taraflarıyla konuştu:

        ‘MEVCUT MESCİDİN KAPASİTESİ 6-7 KİŞİ’

        ODTÜ Mescit Topluluğu Üyesi M.A: “ODTÜ Hazırlık Fakültesi’ndeki mescidin kapasitesi 6-7 kişi. Hazırlıktaki öğrenci sayısını düşününce bu kapasite yetersiz kalıyor. Geçen sene başlanan yeni hazırlık mescidi inşaatı, tepkiler üzerine durduruldu. İnşaatın devam etmesi adına hazırlık mescidinin karşısındaki basketbol sahasında namaz kılındı. Namaz kılanlara fiziki bir müdahale olmadı, ancak seccadeler tekmelendi.”

        ‘NAMAZ KILANLARIN ÇOĞU ÖĞRENCİ DEĞİLDİ’

        Öğrenci Kolektifi Üyesi T.U.: “Olaylar, çoğu öğrenci bile olmayan 15 kişilik grubun basketbol sahasında namaz kılmasından sonra başladı. Kıbrıs Baraka adlı yer için, ‘mescit olsun’ diye imza topladılar. Yönetim ise oranın çalışma salonu olmasına karar verdi. Bunun hazımsızlığı var. Hazırlık fakültesindeki mescidin yetersizliğini göstermek için basketbol sahasında namaz kılıyorlar. Durum, tamamen ideolojik ve siyasi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ