Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: Randevu yeniden gündeme alınmalı

        Ahmet YUKUŞ-DİYARBAKIR

        Partisi'nin Diyarbakır il teşkilatında milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK'nın 14 maddelik bildirisi ile ilgili tartışmalara cevap verdi.

        DTK'nın deklerasyonunun parti programlarının bir benzeri olduğunu belirten Demirtaş "Bir linç kampanyası yürütülüyor. Bu bölünmeyi ve iç savaşı önleyecek, kavgayı önleyecek bir projedir. Tartışmaya, öneriye, eleştiriye açık metindir. Bir dayatmadan çok hep birlikte en iyisini nasıl yapabiliriz, nasıl bulabiliriz tartışmasıdır bu. Sorunun çözüm yeri parlamentodur. Ve biz sorunu siyasi yollarla çözmek istiyoruz. Meseleyi çatışma bir savaş zemininden çıkarıp, ölümleri de durdurup, siyasi zemine çekmek istiyoruz. Bütün tartışmayı, meseleyi siyasi deklarasyonun etrafında yürütmek istiyoruz" diye konuştu.

        Demirtaş İstanbul Barosu'nun DTK deklarasyonuna tepkisini ise "utanç vesikası" olarak niteledi.

        İptal edilen randevu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Demirtaş şöyle devam etti: "Vekillerimizin sözlerini bahane ederek eşbaşkanlarla yapacakları görüşmeyi iptal ettiler. Çünkü özgüvenleri yok, çözüm önerileri yok. Randevu Sırrı Bey'den mi alındı. Bizden alındı. Burada ucuz gerekçe arama var. Çay bahaneleri uyduruktur. İnsanlar bizden her şeye rağmen çözüm bekliyorlar. Kürt sorununun çözümü ve barış için görüşmemiz gerekir, bu sert söylemlere, sokaktaki savaşa rağmen görüşmemiz gerekir. Diyaloğa açık tutumuzu ifade etmek istiyorum. Anayasa ile ilgili görüşmek isterse bugün de yarın da görüşmeye hazırız. Biz iptal edilen raddevunun yeniden gündeme alınması gerdektiğini düşünüyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ