Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Silopi hayata dönüyor
        1

        Mahmut BOZARSLAN-Melih YİĞİT / GAZETE HABERTÜRK

        2

        Silopi’de güvenlik güçleri, sokağa çıkma yasağının 36 gün sonra kaldırılması üzerine evlerine dönen vatandaşları tuzaklara karşı uyardı. Şüpheli kablo, düzenek ve materyallerin acilen bildirilmesi istendi.

        3

        Günler sonra evine giren Mehmet Adan, olası patlayıcı tuzağına karşı buzdolabında aldığı önlemi böyle gösterdi.

        4

        Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde, terör örgütü PKK mensuplarının açtığı hendek ve kurduğu barikatların imhası için başlatılan operasyonlar 36 gün sonra tamamlandı.

        5

        İlçede sokağa çıkma yasağının gündüz kalkmasıyla insanlar kendini sokağa atarken evlerini terk edenler de dönmeye başladı.

        6

        Çatışmanın izlerini taşıyan Silopi’de açılan hendekler nedeniyle yolların adeta köstebek yuvasına döndüğü görüldü. Bazı binalarınsa kullanılamaz hale geldiği dikkat çekti.

        7

        Başak Mahallesi’nde evi ağır hasar gören Feyruze Buluttekin, gözleri yaşlı şekilde kurşunlara hedef olan 7 çocuk annesi kuzeninin cenazesini 5 gün evde sakladıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

        8

        “13’üncü günde kuzenim öldürüldü. 7 çocuğu vardı. Evinin kapısında öldürüldü. Beş gün evde beklettik. Daha sonra camiye götürdük. 15’inci gün askerler mahalleye gelip bizi çıkardı ve spor salonuna götürdü. Evimizin halini görüyorsunuz. Kobani, Filistin, Şengal’de yaşananların fazlası burada yaşandı.”

        9

        "ÇOK SIKINTI ÇEKTİK": Başak Mahallesi’nde çatışma sırasında evi yanan Mehmet Şimşek,14 gün evde kaldıklarını belirterek, şunları söyledi:

        10

        “Top silah sesleri geliyordu, su getirmeye dahi gidemedik. Çok sıkıntı çektik. 10 çocuğumuz vardı kulaklarına pamuk tıkadık, kulağımız patlayacak sandık. Bizi evden askerler çıkardı” diye konuştu. Evi yerle bir olan Sariye Mutlu ise bir ineği olduğunu, onun da çatışma sırasında öldüğünü söyledi.

        11

        OPERASYONLAR SÜRÜYOR: İlçede sokağa çıkma yasağı gündüz kalksa da yoğun asker ve polis hareketliliği dikkat çekiyor. Çok sayıda zırhlı araç ilçeye girip çıkıyor. Çatışmaların olduğu mahallelerde operasyonlar sürüyor.

        12

        Operasyonlar nedeniyle bazı bölgelere basının girmesine izin verilmedi. İlçede açılan hendeklerse kapatılıyor.

        13

        "788 BARİKAT VE HENDEK İMHA EDİLDİ": Şırnak Valisi Ali İhsan Su operasyonun sonuçları hakkında bilgi verdi.

        14

        Vali Su, başarıyla gerçekleşen operasyonla Silopi’de kamu düzeninin tesis edildiğini, barikat ve hendeklerin bertaraf edildiğini, teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

        15

        Vali Su, “Basınımızda da süreç içinde yer aldığı gibi çok sayıda Kalaşnikof otomatik tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiş, çok sayıda BTÖ mensubu da etkisiz hale getirilmiştir. 518 barikat, 270 hendek, 800 adet el yapımı patlayıcı bertaraf edilmiştir” dedi.