Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Cuma günü karneler saat kaçta alınacak? (22 Ocak 2016)

        2015-2016 eğitim öğretim yılı için milyonlarca öğrenci 22 Ocak Cuma günü ilk dönem karnesini alacak. Peki Cuma günü karneler saat kaçta verilecek? İşte detaylar...

        CUMA GÜNÜ KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

        22 Ocak Cuma günü karneler tüm okullarda saat 9 ile 11 arasında verilirken, Öğlenci olan öğrenciler için saat 10-12 arasında dağıtılacak. Bazı okullarda karnelerin veriliş saati, okul yönetimi tarafından belirlenen saatlere göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla en doğrusu karneler dağıtılmadan bir gün önce ilgili yöneticiler veya öğretmenlere danışmak olacaktır.

        KÖTÜ KARNEYE TEPKİ GÖSTERİLMEMELİ

        Uzmanlar, anne ve babaları çocuklarının zayıf karne getirmesi halinde kötü davranmamaları konusunda uyardı.

        Yarı yıl tatiliyle birlikte milyonlarca öğrenci tatile girmeye hazırlanırken, Psikolog Bahar Güneş'ten velilere karne konusunda bir uyarı geldi. Anne ve babaların çocukların başarısını sadece karnedeki not üstünden değerlendirmemesi gerektiğini vurgulayan Psikolog Güneş, çocuk yetiştirmenin ömür boyu süren bir süreç olduğunu belirterek, karne dönemlerinin çocuk yetiştirmede kritik aşama olduğuna dikkat çekti.

        Çocuğun kötü bir karne getirmesi halinde anne ve babaların çocuğu suçlamak yerine sağduyulu davranarak başarısızlıkta kendi paylarını da araması gerektiğini kaydeden Güneş, "Çocuklar mutlaka karne değerlendirmesinin içine katılmalı. Karnelerinde zayıf olan dersler hakkında konuşulmalı, nedenleri üzerinde birlikte tartışılmalı. Başarısızlığın nedeni doğru belirlenmeli, okul, öğretmen ve rehberlik birimiyle işbirliği içinde hareket edilmeli. Onlara hata ve yapabilecekleri gösterilmeli. Asla ceza ve kıyaslama gibi olumsuz davranışlara girilmemeli. Karnedeki güzel notları ve başarılı alanları takdir etmeyi unutmamalı. Başarılı bir karne, sosyal ödül ve övgüyü hak eder" diye konuştu.

        Ne tatil dönemlerinde, ne de okul zamanında çocuklara sürekli ders çalışmaları yönünde baskı yapılmasının doğru olmadığının altını çizen Güneş, şunları söyledi:

        "Kötü karne getiren çocuğu suçlamak ve aşağılamak, ileriye dönük motivasyonunu yok ederek gelecek zamanlarda öğrenmeye ket vurabilir. Anne ve babanın iyi birer dinleyici olması ve çocuğun yaşadığı sorunları samimiyetle paylaşmaları veli ile çocuk arasında kurulacak en sağlıklı köprüdür."

        SORUMLULUK BİLİNCİ AŞILANMALI

        Böylece ucunda bir ödül olmadan sorumluluğu gereği çalışmayı öğrenmeli. Aileler maalesef çocuklarıyla ilgili beklentilerini ayarlayamıyor. Büyük beklentilere giriyorlar. Kendi yapamadıklarını çocuklarının yapmasını istiyorlar. Bu da çocuklar üstünde büyük baskı oluşturuyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ