Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dilek Doğan'ın annesi: Kızıma nasıl kıydın diye soracağım

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde (Armutlu) üç aydır devam eden "Dilek Doğan için Adalet Çadırı" eylemine yönelik yapılan polis müdahalelerini protesto etmek için Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, annesi Aysel Doğan, avukat Günay Dağ ve müdahalelerde yaralanan eylemciler basın açıklaması yaptı. Polis aramasında vurulduktan sonra hastanede yaşamını yitiren Dilek Doğan'ın ailesi 17 Şubat'ta İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek duruşma için çağrıda bulundu.

        Polis müdahalelerine tepki gösteren baba Metin Doğan "Kızım Dilek Doğan adına mahallede kurulan bir adalet çadırı vardı. Kızımın katilinin tutuklanıp yargılanmasını istiyorduk. Açlık grevleri yapılıyordu. Ülkemizde adalet sistemi olmadığı için elimizdeki tek silah açlık grevleridir. Biz adalet gelene kadar çadırımızı kuracağız" dedi.

        Anne Aysel Doğan ise "Adalet çadırına yönelik saldırıda mahallenin çocukları yaralandı. Orada biz de olabilirdik. Bu müdahaleler son bulmalıdır. 17 Şubat'ta kızımın davasının duruşması var. Orada katilin yüzüne bakacağım. ‘Kızımı neden öldürdün' diye soracağım" dedi.

        Polis müdahalesinde yaralandığını ve geçici süreyle hafızasını yitirdiğini iddia eden Vedat Aktemur de "30 yıllık geçmişimi sildiler. Ailemin ismini hatırlamıyordum. Ama biz suçlular tutuklanana kadar burada olacağız" diye konuştu. Mmahalle sakinleri ise polisin kentsel dönüşüm çalışmaları öncesi halkı yıldırmaya çalıştığını iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ