Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Süleyman Çelebi, Vedat Gülçimen'i darp ettiği için hakim karşısına çıktı

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Bitlis’te eski vali yardımcısının basın ve halkla ilişkiler müdürüne uyguladığı şiddete, 5 yıl sonra hapis cezası geldi. 2011’de yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

        Dönemin Bitlis Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi’nin memur eşi Funda Çelebi’nin, koruma polisi ve 2 arkadaşı mesai saatinde sekreter odasında kahvaltı yaptıkları sırada Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Gülçimen tarafından fotoğrafları çekildi.

        Buna sinirlenen Vali Yardımcısı Çelebi, Vedat Gülçimen’in yanına giderek fotoğrafı sildirdi. Gülçimen, özel kalem odasında ise Çelebi’nin saldırısına uğradı.

        Çelebi’nin kafa attığı Vedat Gülçimen’in gözünün altı morardı. Olay yargıya taşındı. Bu arada Vali Yardımcısı Çelebi’nin onayıyla Gülçimen, geçici olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

        Dava ise saldırıdan 5 yıl sonra sonuçlandı. Bitlis Sulh Ceza Mahkemesi, şu an başka bir görevde bulunan Çelebi’ye ‘şiddet’ nedeniyle 2 bin TL para cezası verdi. Gülçimen’in görevine iadesi için yaptığı başvuru üzerine de Van 3. İdare Mahkemesi, ‘yürütmenin durdurulmasına’ karar verdi.

        Vali Yardımcısı Çelebi’ye, bu kararı uygulamayarak görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle verilen 5 ay hapis de 3 bin TL para cezasına çevrildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ