Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da lazer epilasyona 1 yıl hapis

        Sedef Şenkal DEMİR/ GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da lazer epilasyon yaptırmak isteyen 27 yaşındaki H.S., Göztepe’de bulunan bir güzellik merkezine gitti. İstenmeyen tüylerinin yakılması sırasında aşırı derecede yanma hissetti ve epilasyonu yapan görevliyi uyardı.

        Buna rağmen “Bunlar normal. Yine de dereceyi düşüreceğim” diyen görevli işleme devam edildi. Genç kadın evine gittikten sonra da cildindeki yanma artarak devam etti.

        H.S., ertesi gün merkeze tekrar gitti ancak bu kez de günlerden pazar olduğu için doktorun izinli olduğu söylendi. Acıları dayanılmaz hale gelince özel bir hastaneye giden genç kadına vücudunun yüzde 38’inde 2’nci derece yanık olduğu ifade edildi. “5 gün iş göremez” raporu alan H.S., tedaviye rağmen vücudundaki yanık izleriyle uzun süre yaşayacağını öğrendi.

        H.S., güzellik merkezi ve görevli doktor L.E. ile işyerinin sorumluları hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

        ADLİ TIP: ÖNLENEMEZ

        Soruşturma aşamasında Adli Tıp’tan gelen raporda, H.S.’nin kol ve bacaklarında olan yanıkların lazer uygulamasında gereken özen gösterilse dahi önlenemeyecek bir komplikasyon olduğu bildirildi. Savcılık, rapor doğrultusunda takipsizlik kararı verdi. H.S. ise yılmadı ve itiraz etti.

        Bunun üzerine, epilasyon merkezinin yetkilileri E.Y. ve G.G. ile Dr. L.E. hakkında ‘kişinin vücuduna acı vermek ve algılama yeteneğinin bozulmasına neden olmak’ suçundan 3’er aydan 1’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Savcının ceza istediği Dr. L.E. ise şu açıklamayı yaptı: “Lazer epilasyonda nadiren geçici yanıklar olabilmektedir. Hastalar bu komplikasyonla ilgili bilgilendirilir. Önceki seanslarından birinde hafif kabuklanma olması sebebiyle cildinin açılması (bronzluğunun geçmesi) istenmiştir.

        Hasta ısrarla ‘Bu yanığın geçtiğini biliyorum’ diyerek işlemin yapılmasını (seansının atlanmamasını) istemiştir. Ardından cilt hekimi olmasına rağmen oluştuğunu söylediği yanık için tekrar gelmemiş, uygun ve zamanında uygulanabilecek tedaviyi almamıştır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ