Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ak Parti, CHP'li vekil Akif Ekici için harekete geçti

        Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde CHP grubu adına söz alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik ifadeler sarf eden ve Meclis'te gerginliğe neden olan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile ilgili hukuki süreç başlatıldı.

        AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Coşkun Çakır imzası ile yapılan açıklamada, "Bugün TBMM Genel Kurulu Bütçe Görüşmeleri esnasında; Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup bir milletvekili, kürsüden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik son derece çirkin ve fütursuz ithamlarda bulunmuştur.

        Bu milletvekilinin kendi seviyesiz ve ahlak dışı üslubu ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine fütursuzca hakaret etmesi Türk Demokrasisi adına utanç verici bir olaydır. Parti Grubumuz, bu saldırgan ve seviyesiz davranışa karşı haklı tepkisini ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanı'na yönelik bu saygısız ve mesnetsiz ifadeler, sadece o makama değil, onu seçen milletimize karşı yapılmıştır.

        TBMM AK Parti Grubu olarak, siyasi adaptan yoksun bir şekilde devletimizin en üst makamına yönelik bu hakaretler için gerekli hukuki süreci başlatıyoruz. Siyaset adamlığına ve temsil makamına yakışmayacak hadsiz söylemleri esefle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Grubunu ve yönetimini bu konuda göreve davet ediyoruz. Gereken duyarlılığı göstermedikleri takdirde bu suça göz yumarak ortak olacaklardır" ifadelerine yer verildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ