Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ergene'de intihar eden genç aranırken siyanür bulundu

        GAZETE HABERTÜRK

        Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde tarihi taş köprüden Ergene Nehri’ne atlayarak intihar eden 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu, 4 gündür süren aramalara rağmen dün de bulunamadı.

        Ergene Nehri’nde kansere yol açan yüksek derecedeki kirlilik nedeniyle su altına inemeyen AFAD ekipleri ve dalgıç polisler arama çalışmalarını botlarla su üzerinden yürütürken, nehirde kimyasal atıklar ve çamur tabakasının yanı sıra siyanür de tespit edildiği ortaya çıktı.

        Uzunköprü Belediye Başkanlığı’nın 2015 yılı Ekim ayı ölçüm raporuna göre, Ergene Nehri 10 miligram/litre gres ve yağ, 30 mikrogram/litre siyanür ve kadmiyum (ağır metal), demir, florür, bakır, çinko, sülfat gibi maddeler içeriyor.

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ergene Nehri’nde deşarj standartlarında kısıtlama konulu genelgesinde ‘çok kirli’ olarak sınıflandırılan nehrin yıllık ortalama debisinin yaklaşık yüzde 25’inin doğal debisi, kalan yüzde 75’inin ise sanayi ve evsel atıksu boşaltımları olduğu ifade ediliyor. Devlet Su İşleri (DSİ), ağır kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akan ve canlı yaşamayan Ergene Nehri’ni 2017’ye kadar temizlemeyi hedefliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ