Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Necati Yılmaz: Nazlıaka'yla yargıda yüzleşeceğiz

        CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın partiden ihracının ardından yeni bir sürecin daha başlayacağını belirterek, "Atatürk'ün resminin indirilmesi" iddiasının muhatabı haline getirilmesi nedeniyle, kendisiyle yargıda hesaplaşacağını söyledi.

        Yılmaz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Nazlıaka'yı kastederek, "Bundan yaklaşık 2,5 ay önce, bu Meclis çatısı altında CHP'li bir milletvekilinin, Atatürk'ün resminin indirildiği yönünde, deli saçması bir iddiası oldu. Ben de bunun muhatabı haline getirildim" dedi.

        Yılmaz, Nazlıaka ile CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve partisinin Yüksek Disiplin Kurulu'nda yüzleşmek istediğini ancak Nazlıaka'nın buna yanaşmadığını ve "Bu iddia adımın Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir" dediğini ifade etti.

        Necati Yılmaz, söz konusu iddialar nedeniyle kendisinin, ailesinin, sevenlerinin, partililerin ve tartışmanın Mustafa Kemal Atatürk üzerinden gitmesi nedeniyle tüm Türkiye'nin üzüldüğünü dile getirdi. Yılmaz, bugüne kadar susmasının nedeninin ise örgüt disiplininden kaynaklandığını belirtti.

        Yüksek Disiplin Kurulu'nda konuyla ilgili yapılan incelemenin ardından, Nazlıaka'nın iddialarının "iftira ve yalan" olduğuna yönelik oy birliği ile karar alındığını kaydeden Yılmaz, "Süreç nihayetlendi. Ama yeni bir süreç başlıyor. Bana, çocuğuma, eşime ve ön seçimde beni birinci yapan partili yoldaşlarıma, onların benim üzerimden üzülmüş olmalarına dair bir muhakeme faaliyetini yargı önünde yaşayacağız. Aylin Nazlıaka ile yargı önünde yüzleşeceğiz. Bu meseleyi bu saatten sonra, artık benim partilim de olmayan o milletvekili ile mahkeme önünde hesaplaşacağım" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ