Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA: İstanbul, Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama!
        1

        18:53- İstanbul Valisi Vasip Şahin, terör saldırısının Alman Konsolosluğu'nun uyarısıyla bir ilgisi olmadığını açıkladı.

        2

        18:37- Başbakan Ahmet Davutoğlu Taksim'deki terör saldırısı sonrası taziye mesajı yayınladı.

        3

        18:17- Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndaki canlı bomba saldırısında ölenlerin 3'ünün İsrailli, birinin de İranlı olduğu belirlendi. Ölenlerin isimleri şöyle: Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Goldman (İsrailli) Ali Reza Razmkhah (İranlı)

        4

        16:30- İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Soruşturma Bürosu'nda görevli 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

        5

        14:30- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldı.

        6

        13:45- Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı başladı.

        7

        13:40- ABD İstanbul Başkonsololuğu'ndan İstanbul istiklal Caddesi'nde yaşanan intihar saldırısı hakkında ilk açıklama geldi. "İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

        8

        13:36- HDP'den saldırı ile ilgili "İstanbul'daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz" açıklaması geldi.

        9

        13:21- İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İstanbul'da istiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen bombalı saldırıda İsrail vatandaşlarının yaralandığını açıkladı.

        10

        13:10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: "4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7'sinin durumu ciddi." açıklamasında bulundu.

        11

        12:52- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

        12

        12:40- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ortak basın toplantısında saldırı ile ilgili;"Ölenlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Sivil insanları hedef almıştır. Teröre karşı mücadelemiz sürecektir. Dünyadan da beklentimiz budur. Teröre karşı ortak hareket etmemiz lazım" dedi.

        13

        12:25- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısı hakkında, "Şiddet olayları sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

        14

        12:14- İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerine geldi ve yaptığı ilk açıklamada biri canlı bomba olmak üzere 4 kişinin öldüğünü, 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

        15

        12:06- Saldırı ile ilgili görüntülere yayın yasağı getirildi.

        16

        12:00- İstanbul Valisi: Canlı bomba ile birlikte 4 kişi hayatını kaybetti. 3'ü ağır olmak üzere 20 kişi yaralandı.

        17

        11:51- DHA'nın haberine göre olay yerinde 3 cansız bedenin olduğu iddia edildi.

        18

        11:49- Şişli Etfal Hastanesi'ne 10 yaralı götürüldü, yaralılardan 2'sinin durumu ağır.

        25

        11:00- İstiklal Caddesi'nde patlama sesi duyuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ