Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te polis merkezine ateş açan 2 PKK'lı yakalandı

        Gaziantep'te, polis merkezinin nöbetçi kulübesi ile zırhlı polis aracına ateş açan 2 PKK'lı, güvenlik güçlerince suç aleti av tüfeğiyle birlikte yakalandı.

        Gaziantep'te, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarının yasa dışı eylem yapmalarının önlenmesine yönelik çalışmalar yürüten polis ekiplerine, geçen 6 Mart günü Akdere Mahallesi'nde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait zırhlı araca kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayda polis ekiplerinin karşılık vermesiyle saldırganlar kaçtı.

        Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, eşkali belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürütürken, geçen pazar günü Düztepe Polis Merkezi'nin arka kısmındaki nöbetçi kulübesine de tüfekle ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı ve nöbetçi kulübesinde hasara yol açan saldırı sonrası bölgede 3 av tüfeği kartuşu bulundu.

        Çevredeki kameralardan yapılan incelemede, bir kişinin elindeki tüfekle çocukların da bulunduğu bir sırada nöbetçi kulübesine 3 el ateş ettikten sonra caddeye çıktığı ve kendisini bekleyen kişinin aracıyla kaçtığı belirlendi.

        2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Her iki saldırıya yönelik çalışma yürüten polis ekipleri, dün gece Akdere Mahallesi'nde, şüphelilerin kaçarken kullandığına benzeyen bir aracı şüphelenerek durdurdu. Araçta önceki saldırıları düzenleyen ve kamera görüntülerinden eşkali belirlenen şüphelilere ulaşıldı.2 şüpheliyi gözaltına alan polis, yaptığı aramada otomobilde bir de av tüfeği buldu.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen F.N. ve M.A.K. isimli şüpheliler sorgulamaya alınırken, tüfeğin yapılan balistik incelemesinde ise Düztepe Polis Merkezi'nin nöbetçi kulübesine ve zırhlı polis aracına yönelik saldırıda kullanıldığı saptandı.

        Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları ve bu doğrultuda saldırıları düzenleyen 2 PKK'lı, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ