Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'daki patlamada 7 polis şehit oldu, 27 yaralı var (Video)

        Veysi İPEK / DİYARBAKIR

        Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi 1216. Sokak'ta polis servis aracına saat 17.00 sularında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 13'ü polis 27 kişi yaralandı.

        Saldırı, Diyarbakır - Şanlıurfa Karayolu'na çıkan Bağcılar Mahallesi 1216'ncı sokakta meydana geldi. Sur'da düzenlenen operasyon için geçici görevle Diyarbakır'a giden polisler, kaldıkları Halit Bin Velid Erkek Yurdu'nda zırhlı midibüsle görev yerine gitmek için çıkış yaptı. Midibüs, 1216'ncı Sokaktan Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu'na çıkacağı sırada yol kenarına daha önceden park edilen bomba yüklü beyaz bir otomobil uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Şiddetli patlamayla çevrede bulunan ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve acil yardım ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptıkları yaralıları çevredeki hastanelere götürdü.

        Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan ve tedaviye alınan yaralı polislerden Alper Zor, Fatih Mehmet Ertuğrul, Mustafa Yiğitalp, Mustafa Karaya, Serkan Talan, İlyas Kaygusuz ve Necdet Alıcı yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda 13'ü polis 27 kişi de yaralandı. Yaralıları polislerin ve vatandaşların hastanelerde tedavisi sürüyor.

        SALDIRIDAN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞ

        Bombalı saldırıda kullanılan otomobili park ettikten sonra uzaktan kumandayla infilak ettiren teröristin eşkali belirlendi. Teröristin, polislerin kaldığı yurt civarında günlerce keşif yaptığı belirlendi. Uzaktan kumandayla otomobile yüklediği patlayıcıyı infilak ettiren teröristin bir başka otomobille olay yerinden ayrıldığı tespit edildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        SALDIRI İHBARI ÜZERİNE YURDUN ETRAFI BETON BARİYERLERLE KAPATILDI

        İnfilak ettirilen bomba yüklü otomobilin, Mermer Jandarma Karakolu'na geçtiğimiz hafta yapılan saldırıdan hemen sonra Lice kırsalından kentte sokulduğu belirlendi. Bomba yüklü istihbaratı üzerine polis, geçtiğimiz hafta sonu bazı adreslere operasyon düzenlemişti. Saldırı ihbarının ardından yaklaşık 800 polisin kaldığı Halit Bin Velid Yurdu'nun önünü beton bariyerlerle kapatıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ