Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li İlhan Cihaner: Adını 'Paralel yapılanma' koymasak bile...

        CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, "Adını 'Paralel Yapılanma' koymasak bile Türkiye'de, ileriye dönük topyekun devletin ve toplumun ele geçirilmesi hedefini gündemine koymuş, kapalı, örgütlü bir yapı vardı. Bunun başındaki kişi de Fetullah Gülen'di." dedi.

        Sinop Barış ve Demokrasi Platformu tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen "Türkiye'de ve Ortadoğu'da Barış" konulu panele konuşmacı olarak katılan Cihaner, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

        Bir katılımcının 'Paralel Yapı yaratılmış bir düşman mıdır, yoksa bu yapı yıllardır var mıdır?" şeklindeki sorusu üzerine Cihaner, Türkiye'de hiç kimsenin 2007 ile 2013 yılları arasında yargıda olanları yok sayamayacağını bildirdi.

        O yıllar arasında ortaya konulan "tuzak davalardaki" yaşananları sadece "hukuku yanlış yorumlama" olarak alamayacaklarını ifade eden Cihaner, şöyle devam etti:

        "Adını 'Paralel Yapılanma' koymasak bile Türkiye'de, özellikle kamuda güçlenmeye çalışan başta kendilerinin deyimiyle adliye ve mülkiyede örgütlenip bunu ekonomik örgütlenmeyle, okullardaki örgütlenmeyle ileriye dönük topyekun devletin ve toplumun ele geçirilmesi hedefini gündemine koymuş, kapalı, örgütlü bir yapı vardı. Bunun başındaki kişi de Fetullah Gülen'di. Hiç kimse 2007'den 2013'e kadar yargıda olanları yok sayamaz. Hatırlayın yargıda neler olduğunu. O tuzak davaları, oradaki iddiaları sadece bir hukuku yanlış yorumlara olarak alamayız. Çok açıktı. Çünkü bunları biz zaten o zaman da söylüyorduk. O zamanki statü ve delillerle şimdiki deliller değişmiş değil. Hele taşrada küçük yerlerde bu güç çok daha net bir şekilde görünüyordu. İhalelerden tutun, esnaf alış verişine kadar böyle bir yapı vardı. Bu yapının kendi bir hiyerarşisi vardı."

        "UUDURULMUŞ BİR ŞEY OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ"

        Cihaner, söz konusu yapının 2007 ile 2013 yılları arasındaki faaliyetlerinin AK Parti hükümeti tarafından da bilindiğini savunarak, "Şimdi 'kandırıldık' falan deniyor ama bilmemeleri mümkün değil. Yani dolaysıyla AKP'nin şimdi onlarla kavga ederken bazı hukuksuz uygulamalar yapıyor olması bu yapının olmadığı AKP tarafından uydurulmuş bir şey olduğu anlamına gelmez. 2007 ile 2013 yılları arası bu ülke özellikle yargı ve eğitim alanında neler yaşadı. Bunları hepimiz gördük. Bu yaratılmış bir şey değil. Doğrudan doğruya çok ciddi ve reel bir şey olarak ortada duruyor bence." ifadesini kullandı.

        Panele konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi İktisadi ve ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman da katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ