Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son Dakika: Kilis Devlet Hastanesi yakınına roket mermisi düştü

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Suriye'deki DAEŞ bölgesinden atılan roketler nedeniyle korku dolu aylar geçiren Kilis'e 4 roket daha düştü. DAEŞ roketleri nedeniyle 3'ü çocuk 4 Suriyeli yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

        HASTALAR SIĞINAĞA İNDİRİLDİ

        Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeden 4 ay içerisinde 34 roketin atıldığı Kilis'te bugün arka arkaya 4 patlama daha oldu. İlk roket 14.45 sıralarında Kilis Devlet Hastanesi yakınındaki zeytin tarlasına isabet etti. İkinci roket ise 10 dakika sonra hastanenin ön bahçesineki doğalgaz hattı ile oksijen deposuna düştü. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı. Hastalar, hastanenin sığınağına indirildi.

        OKULDA BÜYÜK PANİK

        Üçüncü roket ise saat 15.30 sıralarında Yavuz Sultan Selim Mahallesi Keçik İlköğretim Okulu yanına düştü. Patlamanın olduğu bölgede hayvan otlatan Suriyeli Kamil Cerruh (40) ile ortaokul öğrencisi Mehmet Sarıbuğday (14) yaralandı. Olayda 10 koyun da telef oldu. Okulda büyük panik yaşanırken öğrenciler evlerine gönderildi.

        APARTMANDA CAN PAZARI

        Terör örgütü bölgesinden atılan dördüncü roket ise Karaali Mahallesi Akcurun Caddesi üzerindeki bir apartmana isabet etti. Can pazarının yaşandığı bölgede 2 Suriyeli hayatını kaybetti, 3'ü çocuk 9 kişi yaralandı. Ağır yaralı olan ve ameliyata alınan 3 çocuktan biri de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamdı. Saldırıların yaşandığı bölgelere çok sayıdı sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

        18 OCAK'TAN BU YANA 9 ÖLÜM

        Kilis'e 18 Ocak 2016'dan bu yana atılan 35 roket nedeniyle dünkü ölümlerle birlikte 10 kişi yaşamını yitirdi. 34 kişi ise yaralandı.

        18 Ocak: Suriye'den atılan 3 roket mermisinden biri Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu'na isabet etti. Okul personeli Ayşegül Polat yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Gülten Canpolat 11 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.

        8 Mart: Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarına roket mermileri isabet etti. 54 yaşındaki Sıdıka Mavzer ve 4 yaşındaki Mert Özkan yaşamını yitirdi.

        12 Nisan: Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına roket isabet etmesi nedeniyle Mehmet Emin Onarıcı (42) ile Mehmet Hanifi Sağlam'ın(45), hayatını kaybetti.

        YAYLADAĞI'NA DA TOP MERMİSİ

        Öte yandan Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Topraktutan Hudut Karakolu yakınlarındaki kırsal alana, Suriye'den atıldığı belirlenen top mermisi düştü. Rejim bölgesinden atıldığı belirtilen merminin kırsal alana düşmesi nedeniyle can veya mal kaybı yaşanmadı. Sınır birlikleri, top mermisinin geldiği noktaya misliyle atış gerçekleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ